İKİ KARDEŞ ÜLKE İKİ ZULÜM VE SESSİZ KALAN DÜNYA MÜSLÜMANLARI

Doğu Türkistan ve Filistin; kaderleri de aynı zulümde aynı. Tek gerçeklik Müslüman olmaları.

Hak etmedikleri bir zulmün altında direnirken onları seyreden dünya Müslümanları. 

İşte asıl gerçek budur bence.

1940 yıllarından bu yana her iki ülkenin başına gelen benzer işgaliyet, halkın zulüm altında olması ve sessiz kalan bir dünya.

Hani derler ya “ Sözün bittiği yer.” Diye. İşte sözün bittiği yerdeyiz. Sahip çıkılmayan, gözlerimizin kapalı olduğu iki ülke.

Biri Arap biri Türk. Hep karşımıza şu cümle çıkar “Filistin Arap size ne. Araplar sahip çıksın.” Doğu Türkistan Türk ona kim sahip çıkacak peki.

Unutulan bir şey var ki oda; o iki ülkenin hangi ırktan veya soydan olduğu değil, o iki ülkenin Müslüman olduğudur. O iki ülke ve onlar gibi birçok ülke zulüm altında, sesiz işgal altında, kimin sesi çıktı acaba. Hangi ülke sahip çıktı bu zulüm altında olan ülkelere.

Bu mazlumlara yapılan işkence, dininden vazgeçirme, ülkelerine sahip çıkma hakkı, halkına, kadınlarına, çocuklarına, ölüm dâhil her şeyi hak gören bu zalimlerin karşısına hangi ülke çıktıda mazlumlara sahip oldu duyan var mı?

Hayatımız boyunca birçok Müslüman ülkelerin başına gelenleri duyduk ve duymaya devam ediyoruz ama kim dur dedi bunlara.

Ya da dur diyecek bir devlet var mı?

İslam düşmanlarına dur diyen, onların bu zulümlerinin önüne set çeken, Allah’ın emrettiği gibi cihat emrini yerine getirebilen, bu uğurda şehit olan kullardan olabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA