HELAKLAR VE SEBEPLERİ

Dünya yaratıldığından bu yana birçok kavimler yaratılmış ve belli sebepler sonucu helak edilmişler ve yerlerine başka insanlar yaratılmıştır.

Geri dönüp baktığımızda ve helak olan kavimlerin helak sebeplerini günümüze indirgediğimizde şuan helak olan tüm kavimlerin helak sebepleri aynı anda dönemimizde maalesef yaşanıyor.

Toptan değil ama ara ara bu helaklar tüm dünyada yaşanıyor aslında. Biz Müslümanlara bir uyarı olması gerekirken sanki inatla bu hayatı bildiğimiz gibi yaşamaya devam ediyoruz.

Nuh peygamberin kavmi “ Onlar zulümlerini sürdürürlerken tufan kendilerini yakalayıverdi.”Ankebut suresi 14. Ayette buyrulduğu gibi helak olmuşlardır.

Semud kavmi kendilerine gönderilen Salih Peygamberi dinlememeleri ve kendilerine mucize olarak verilen dişi bir devenin kesmeleri sebebi ile şiddetli bir gök gürültüsü ile helak olmuşlardır.

Lut peygamberin gönderildiği kavim günümüzdeki ismi ile LGBT (homoseksüellik)  destekçisi ve bizzat içinde olmalarından dolayı.

Firavun ve halkı kendilerine gönderilen Musa Peygambere inanmamaları sebebi ile denizde boğarak helak edilmişlerdir.

Şuayp Peygamberin kavmi deprem ile,

Allah’a meydan okuyan Nemrut ise burnundan beynine giren bir sivrisinek sebebi ile helak olmuştur.

Bu helak sebeplerinin zamanımızda ne kadarı var bir bakalım. LGBT, alenen yapılan zinalar, haram yiyeceklere duyarsızlık, faiz; ve bunların karşılığında sel, afetler, depremler. Tüm bunlara karşılık toplu helakların olmaması sevgili Peygamberimizin bir duası sebebiyledir. 

Helak sebeplerini göz önünde bulundurarak yaşayabilmek, hakkın hâkim olması için çalışabilmek, aldığımız her nefesi ölümü hatırlayarak alıp verebilmek, vereceğimiz hesabın ahirette kolay olabilmesi duası ile.

SELAMETTE LUN SELAMETE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA