57 İslâm ülkesi yöneticisinin 1 bidon akaryakıt götüremediği Gazze’ye, HAMAS’ın başarısı sonucu dün tankerler dolusu akaryakıt girdi…

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

Ateşkesin başlamasıyla birlikte rehine takasları başladı ve Gazze’ye insani yardım TIR’ları girdi. Günde 200 kamyonluk yardımın ulaşacağı Gazze’ye yakıt tankerleri de girecek.

HAMAS, yine kendi derdini kendi çözdü

7 Ekim sabahı Aksa Tufanı operasyonuyla İsrail’e ağır darbe vuran ümmetin onuru  HAMAS, bir başarı daha kazandı. HAMAS’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mücahitlerinin  Gazze’de İsrail’in kara harekâtına karşı gösterdiği büyük kahramanlıktan sonra köşeye sıkışan Siyonist İsrail, ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı. Dün sabah saatlerinde “rehine takası” çerçevesinde gerçekleştirilen ateşkesin 4 gün sürmesi bekleniyor.

AĞIR KAYIP VEREN İSRAİL, ATEŞKESİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail rejimi, Gazze’ye yönelik ağır hava bombardımanıyla kadın, çocuk demeden soykırım yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda da kara harekâtına başlayan ve mücahitlerin şiddetli direnişiyle karşılaşan İsrail güçleri, ilerleme şöyle dursun, bazı bölgelerde geri çekilmek zorunda kalmıştı. Kara harekâtında ağır kayıplar veren İsrail rejimi, “rehine takası” çerçevesinde gerçekleştirilen ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı.

İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 6 bin 150’den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi şehit oldu. Gazze’de yaşanan soykırıma karşı 57 İslâm ülkesi, İsrail’e karşı kınamanın dışında bir yaptırım uygulamazken, Gazzeliler yine kendi dertlerini kendileri çözdü.

150 Filistinli Müslüman Kardeşimiz serbest kalacak

Ateşkesin başlamasıyla birlikte rehine takasları başladı ve Gazze’ye insani yardım TIR’ları girdi. Günde 200 kamyonluk yardımın ulaşacağı Gazze’ye yakıt tankerleri de girecek.

HAMAS’ın yakaladığı başarı sayesinde 50 Yahudi esire karşı 150 Filistinli Müslüman kardeşimiz İsrail zindanlarından kurtulacak. Öte taraftan Siyonist kaynaklardan yapılan açıklamaya göre HAMAS’ın serbest bırakacağı her 10 esir için ateşkesin 1 gün daha uzatılabileceği de öne sürülüyor.

İsrail devlet televizyonu Kan: “HAMAS’ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esir, Mısır’da İsrailli istihbarat yetkilileri ile buluştu.”

Kaynak: Milli Gazete