Gazeteci Murat Ağırel, son dönemlerde futbolda kara para aklama, yasa dışı bahis ve şike iddialarına ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. Halk TV’de canlı yayına katılan Ağırel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süper Kupa Skandalı Dünya Basınında: Çöldeki Derbide Büyük Sıkıntı Süper Kupa Skandalı Dünya Basınında: Çöldeki Derbide Büyük Sıkıntı

Ağırel, Trendyol 1’inci Lig’de yer alan Tuzlaspor yönetiminin Samsunspor’a şike yapmaya çalıştığını, Gençlerbirliği ve Altınordu’dan bazı futbolcuların da Eyüpspor’a şike önerdiklerini belgelerle ortaya koydu.

Ağırel, Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’ya şike teklifinde bulunan 2 Altınordulu futbolcunun, Özkaya ile WhatsApp üzerinden yaptıkları konuşmaları da gözler önüne serdi.

KİŞİ BAŞI 100 BİN İSTEDİ

"Altınordu'da oynadığı iddia edilen 2 futbolcu, Eyüpspor Başkanı'na mesaj atıyor” diyen Ağırel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Başkanım biz 2 kişi ilk 11'de maça çıkıyoruz. Bu sezon Süper Lig'i en çok siz hak ettiniz' diyor. Başkan 'İsminiz ne çocuklar?' diye soruyor. Futbolcular 'Bizim için lig bitti sayılır. Başkanım isim tehlikeli olur bizim için. Bu maç sizin için bir şeyler yapmak istiyoruz. İster misiniz?' diye yazıyor. Ardından 'Maçı istediğiniz şekilde bitirmeyi sağlarız. Kişi başı 100 bin başkanım' diyor"

ŞİKEYİ BELGELERİYLE GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Türk Futbol Federasyonu’na (TFF) durumu araştırması konusunda seslenen Ağırel, "Buyrun size WhatsApp mesajı. Gürcistan numarası. Aktif hala. Bu Gürcistan numaralı kişiler şimdi hangi takımda oynuyor? Ben biliyorum. TFF'ye sesleniyorum! Buyrun araştırın. Buyrun size şikenin belgesi" diye konuştu.

Murat Özkaya'nın Altınordulu yöneticileri arayarak şike teklifinde bulunan futbolcuları şikayet ettiğini de belirten Ağırel, "Bunun için Eyüpspor Başkanı, Altınordulu yöneticileri arıyor. 'Böyle bir şerefsizlik yapıldı. Bilginiz olsun. Bu adamları çıkarmayın, buna önlem alın' diyor" ifadelerini kullandı.