Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu 28 Aralık 2023'te, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olmuştu. Pamukoğlu programda, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pamukoğlu,“Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?” dedi.

Pamukoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz oralarda üsler kuruyoruz. Fakat bu üs meselesi benim Hakkari’ye atandığımdan beri kabul etmediğim, uygulamadığım bir şey. Çünkü, bizim toprakla ilgimiz yok. Biz gireriz, 2-3 günde darmadağınık ederiz. 3-4 günden fazla kalmayız.

Gayrinizami çatışmada toprak önemli değil. Teröristin kendisi önemlidir, bize terörist lazım.

Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

ABD, Vietnam'da üsleri basılarak 56 bin ölü verdi. Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek. ‘En zayıf anında mutlaka ben sana baskın yaparım’ demek.”

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Ara, bul, yok et! Ne üssü?

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu 28 Aralık 2023'te, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olmuştu. Pamukoğlu programda, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta sürdürdüğü Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pamukoğlu,“Hududu korumak başka bir şey, teröristleri bulup yok etmek başka bir şey. Gayrinizami harpte tek bir formül vardır: Ara, bul, yok et! Ne üssü?” dedi.

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

AK Parti Genel Merkezi Önünde 'Nihat Zeybekci' Protestosu:İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz, İncirlik ve Kürecik Kapatılsın AK Parti Genel Merkezi Önünde 'Nihat Zeybekci' Protestosu:İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz, İncirlik ve Kürecik Kapatılsın

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu bildirdi.