ABD'li istatistik sitesi Global Firepower, denizaltının hakimi ülkeler listesini açıkladı. Listede 78 denizaltı ile Çin ilk sırada yer alırken onu 70 denizaltı ile Rusya ve 68 denizaltı ile ABD takip etti. Türkiye ise 12 denizaltı ile 9. sırada yer alarak Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeleri geride bıraktı.

Teknolojinin gelişmesiyle savaşlarda insan gücü belli bir noktaya kadar kısıtlandı. Özellikle denize kıyısı olan ülkeler için savunmada kara kuvvetleri ve hava kuvvetlerinden sonra deniz gücü yani donanmalar kritik önem taşıyor.

İran'dan İsrail'e Gözdağı: İran, İsrail'e Saldırdı... İlk Açıklamalar Geldi: Karışık Mesajlar İran'dan İsrail'e Gözdağı: İran, İsrail'e Saldırdı... İlk Açıklamalar Geldi: Karışık Mesajlar

CNN'de yer alan habere göre, ABD merkezli savaş gücü istatistik sitesi Global Firepower, ülkeleri denizaltı filo gücüne göre sıraladı. Çin 78 denizaltıyla listede başı çekti.

İLK 5 ÜLKE

Listede Rusya 70 denizaltı ile ikinci sırada, ABD 68 denizaltı ile üçüncü sırada, Kuzey Kore 35 denizaltı ile dördüncü sırada ve Güney Kore de 22 denizaltı ile beşinci sırada yer aldı.

denizalti3.jpg

TÜRKİYE LİSTEYE DAMGA VURDU

Türkiye listede ilk 10 ülke arasında yer aldı. Türk donanması 12 denizaltı ile listeye dokuzuncu sıradan dahil olarak Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkeleri geride bıraktı.

İşte denizaltının hakimi ülkeler:

1- Çin: 78 denizaltı

2- Rusya: 70 denizaltı

3- ABD: 68 denizaltı

4- Kuzey Kore: 35 denizaltı

5- Güney Kore: 22 denizaltı

6- Japonya: 21 denizaltı

7- İran: 19 denizaltı

8- Hindistan: 18 denizaltı

9- Türkiye:12 denizaltı

10- Yunanistan: 11 denizaltı

denizalti.jpg