Dünyamızın Jandarması ABD şimdi de VENEZUELLAYA demokrasi taşıma hevesine girdi.


Ülkemiz de ise iktidar ve yandaşları , "ABD istiyorsa karşısında durmak gerekir, Maduro hükümetimizin dostudur " dendi. Hatta iktidar yandaşları, ABD ne derse, ne isterse karşısında duralıma kadar getirdiler konuyu...


Elbette ABD karşısında durmak gerekir ama bu açıklamaları okuyunca insan " Neden şimdi Bugüne kadar aklınız neredeydi" diye sormak istiyor.

Çünkü;


Moduro'nun desteklenmesi için ortaya konan gerekçeleri bakınca, Beşar Esat'da aynı vasıflara sahipti, Muammer Kaddafi'de ikisini de ortadan kaldırmak isteyen ABD, ikisi de hükümetimizin dostu, ancak ne hikmetse o zaman bu kişilerin aklına ABD karşıtı olmak gelmedi.
Saddam Hüseyin hükümetimizin dostu değildi ama onu da ABD ortadan kaldırmak istedi, hatta şimdi bu açıklamaları yapanlar o zaman ABD Irak'ı yerle bir etsin diye hava ve deniz limanlarımızı ABD'nin kullanımına açmıştı

.
Hatta ne neredeyse her hafta Batıyı Suriye'ye davet eder açıklamaları hala hafızalarımız tazeliğini koruyor.


Peki Venezuella'daki katil kim?


ABD mi? Yoksa halkını ekonomik olarak çökme noktasına getiren Maduro mu? Belki de ikisi birdendir...

***

Yerel seçimler yaklaştıkça vaatlerin havada uçuşacağını söylemiştik öyle de oldu.


İsmet Yılmaz'ın AK Parti adayına oy isterken "Ahret'te verdiğiniz oylar ruzi mahşerde beraat belgeniz olacak " açıklaması çok konuşuldu.
Açıkçası ben şaşırmadım, 16 yıldır yerelde ve genelde iktidar olan ve işlerin hiç de iyiye gitmediği partinin, dünyalık vaat edecek bir şeyi kalmayınca, " cennetin tapusunu" vaadetmesi çok da şaşılacak bir durum değil.


***

Saadet Partisi de hafta sonu adaylarını tanıttı, yeni seçim konseptleri 'Cepsiz Ceket.

İyi düşünülmüş bir çalışma belediye başkanlarımızın ceketlerinde cep olmayacak yani çalmayacak demek istemişler iyi de demişler. Bazen seçimleri bir slogan kazandırabilir, Halka manası iyi anlatılabilirse.


***


Şaşırmadığım bir haber de İstanbul büyükşehir belediyesinin AK Partiye yakın vakıf ve derneklere toplamda 2018 yılı sonu itibari ile 847 milyon 592 bin lira yardım yapması.


Halkın kaynağını halkın yararına faaliyet yapan derneklere bir destek olması için paylaştırılabilir belki ama sadece iktidar yanlısı olan ve bir çoğunda da Bilal Erdoğan'ın yönetici olduğu vakıflara böylesi büyük paraların aktarılmasını kimse iyi niyet ile açıklayamaz.
Bunun adı bal gibi ranttır. Madem destek olacaksınız bu ülkede milletinin hayrına hizmet yapan tek vakıf sizin vakıflarınız mı?


Haram para ile okuttuğunuz gençlerden imanlı bir nesil yetişmez, haram para ile beslediklerinizden de bu memlekete hayır gelmez.