Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

6 Kasım'da başkent Ankara'ya kritik bir ziyaret yapan Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.

Görüşme öncesi Blinken'in geçeceği yollara Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'nin dev posterleri asıldı.

Görüşme öncesi ve sırasında Dışişleri Bakanlığı binası önünde protesto gösterileri yapıldı. Protestoculara polis müdahale etti.

Görüşmeden çıkan görüntüler ve görüşme sonrası yapılan açıklamalar Türk kamuoyunu ortadan ikiye böldü. 

İktidara yakın kanat, Hakan Fidan'ın Blinken'le sarılmamasını ve fotoğraf çekildikleri koltuğun yanındaki sehpada ayyıldız koruması altında Mescid-i Aksa bulunan biblonun bulunmasını öne çıkararak bir zafer anlatısı sundu.

İktidara muhalif kanat ise, bu "şovlarla"  Gazze'deki soykırımın örtbas edildiğini, ziyaretin amacının işgali normalleştirmek olduğunu ve Gazze'nin AKP iktidarı eliyle tahliye edilmesi planının yürütüleceği eleştirilerini yaptı.

2 GAZETECİ BİRBİRİNE GİRDİ

Blinken-Fidan görüşmesinin ardından yaşanan bir tartışmada Yeniçağ Haber Müdürü- Gazeteci-yazar Fatih Ergin ile yandaş yazar Cem Küçük karşı karşıya geldi.

Fatih Ergin'in X hesabından yaptığı, "Fidan'la görüşen Blinken Gazzelilerin tahliyesinde anlaştıklarını belirtti! Arap ülkelerinin kabul etmediği Gazzeliler, ümmet ambalajıyla Türkiye'ye yerleştirilecek! Gazze'ye asker gönderme hamaseti yapanlar, Gazzelileri Türkiye'ye getirecek! Bu filmi  Suriye'de gördük!" paylaşımına yandaş Cem Küçük tepki gösterdi.

Fatih Ergin'in paylaşımını alıntılayan yandaş Cem Küçük, "Böyle yalan olur mu? Kaynağını sorsan açıklayamazlar. Dezenformasyon yasası bu haberlerde uygulanmalı." dedi.

Fatih Ergin ise, "Al sana kaynak! 'Yalan' konusunda kimse malum medyanın eline su dökemez. Rahat ol Cem bey..." cevabını vererek Solhaber portalındaki bir haberi kaynak olarak gösterdi.

Yandaş Cem Küçük, Fatih Ergin'in cevabını alıntılayarak, "Senin kafan güzel mi? Gösterdiğin kaynakta, 'Arap ülkelerinin kabul etmediği Gazzeliler, ümmet ambalajıyla Türkiye'ye yerleştirilecek!' diye bir şey yazmıyor. Dün Fidan-Blinken görüşmesinde böyle bir konu konuşulmadı. Yaptığın şey açıkça suç." dedi.

Fatih Ergin ise, "Kafa senin güzel sanırım... 'Arap ülkelerinin kabul etmediği Gazzeliler, ümmet ambalajıyla Türkiye'ye yerleştirilecek!' ifadesi benim yorumum! Blinken, 'Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda da önemli adımlar ve önemli görüşmeler yaptık.' diyor..." cevabını verdi.

Son olarak Fatih Ergin, "Hakan Fidan'la görüşme sonrasında havalimanında açıklama yapan Blinken, 'Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda da önemli adımlar ve önemli görüşmeler yaptık.' dedi... 'Önemli adım' ne? Tahliye nereye? Türkiye'ye mi? Bir açıklamanız var mı? Yalancı ben miymişim görelim!" açıklamasını yaptı.