Avrupa Birliği Komisyonu, Ukrayna ve Moldova’nın AB üyelik müzakerelerine başlaması önerisinde bulundu. Öte yandan komisyon, Gürcistan’a adaylık statüsü verilmesini de önerdi.

Avrupa Birliği Genişleme Raporu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de açıklandı. Bin 200 sayfalık raporda Avrupa Komisyonu, Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım müzakerelerine başlamasını önerdi.

İnsanlığın Vicdanı Sokakta:‘Sokağın Vicdanı’ Sesini Yükseltti. Avrupa ve ABD  Şehirlerinde Meydanlar Hiç Boşalmadı İnsanlığın Vicdanı Sokakta:‘Sokağın Vicdanı’ Sesini Yükseltti. Avrupa ve ABD Şehirlerinde Meydanlar Hiç Boşalmadı

rrgr.jpg

Raporda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Ukraynalıların “kendileri için hayati önem taşıyan savaş devam yürüttükleri sırada bile ülkelerini reforme ettikleri” belirtildi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın geçtiğimiz yıl Komisyon tarafından gerekli gösterilen adımların yüzde 90’ından fazlasının tamamladığını belirterek, yargıda yapılan reformlara ve yolsuzlukla mücadele çalışmalarıma dikkat çekti.

Komisyon ayrıca “üyelik kriterlerine gerekli uyum sağlandıktan sonra” Bosna Hersek ile de katılım müzakerelerinin başlamasını tavsiye etti. Komisyon, Avrupa Konseyi’ne Gürcistan için de adaylık statüsü verilmesi istedi.