ADALET ZAMANI

“ Her nefis ne iş yaptı ise karşılığı tamamen ödenecektir. O, onların yaptıklarını en iyi bilendir.” Zümer suresi 70. Ayet

Kimse sorumluluklarından kaçmak için bahane uydurmasın. Her şeyi hakkıyla gören ve işiten var.

Kimse kendini temiz ve pak zannetmesin, yapılanları gerçek adaleti ile sorgulayacak var.

Bugün eğer Kudüs bu durumda ise, eğer Filistin halkı bugün açlıktan ölecek duruma geldi ise, doğu Türkistan dinlerinden döndürülmeye ve işkenceye tabi ise onlara yardım elini uzatmayanları ve bunlara destek olanları gören bir Allah var.

Bugün, hala her şeye rağmen, her yanlışa, her hataya, yapılan günahlara ısrar var ve biz Müslümanlar hala ayakta ise yapılan bir dua var.

Ama her şeyin de bir sınırı vardır unutmayalım.

Her duygunun, her sevginin ve her sabrın bir sınırı vardır.

Biz Müslümanlar bu sınırı çok zorluyoruz gibi geliyor.

Ülkemizde olan afetlere kulak vermez, bir yerden başlama gereği duymaz isek, artık kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyormuşuz, felaketlere kapı açıyormuşuz gibi geliyor.

Sadece Kudüs değil tüm mazlum ülkelerde yaşanan zulme sessiz kalmakla sanki zulmedenlere ortak oluyoruz. 

Bunun sadece protesto etmekle olmayacağını, artık yönetimler arası çözülmesi gerektiğini anlayalı çok uzun zaman oldu ama Müslüman ülke yöneticilerinin hala sesi çıkmıyor. Hala bir yaptırım uygulamak için bir adım bile atılmış değil. Adım atmak şurada dursun hala ticari ilişkilerin kesilmediğini biliyoruz.

Artık adalet zamanı. Herkes hatasını bilip ona göre hareket etme zamanı. Yapılan haksızlıklara dur deme zamanı. Adaleti tesisi etme zamanı. Bu zamanı iyi kullanmaz isek Allah korusun Allah’ın gazabını tatma zamanı.

Zulme sessiz kalmamak, yapılanları hazmetmemek, yapanlara ve sesiz kalanlara destek olmamak ve adaletli bir dünya, hakkın üstün olduğu bir dünya için çabalamak duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA