AÇLIK VE YOKSULLUK

Yoksulluk, aldığı maaşı diğer ay alacağı maaş zamanına kadar o maaşı idare etmektir. 

Açlık ise acıktığında açlığını giderecek kadar bir şeyler bulmak veya açlığının üzerinden zaman geçtiğinde hala aç olan insandır.

Açlık ve yoksulluk arasındaki fark budur bence. 

Yoksulluk şayet alabiliyorsa aldıklarını idare ederek kullanmak, açlık ise alabilenleri ve aldıklarını seyretmektir.

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 Ocak ayı ile ekim arasındaki yaşam maliyet farkı açlık sınırı 3 bin lira yoksulluk sınırı ise 10 bin lira olarak açıklandı.

2022 Ekim ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı)  7.425,23 TL’ye,

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 24.186,42 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 9.706,52 TL’ye yükseldi.

Yine TÜİK araştırmasına göre Türkiye’de halkın % 90 açlık ve yoksulluk sınırında olduğu söyleniyor.

Sürekli bu rakamların yukarılara tırmanması yoksul insanların bile artık neredeyse açlık sınırına gelmesine sebep oluyor.

Bu nasıl engellenir artık bilemiyorum ama şayet böyle devam ederse ülkemizde ve dünyada açlığın önüne geçilemeyeceği muhakkaktır.

Kimse fakir olarak da dünyaya gelmez. Ama “ben kulumun rızkına kefilim” buyuran yaradan, kimseyi de aç bırakmaz. 

Bunu anlayabilmek ve fakirin hakkını gözetebilmek, açlığa sebep olanları ve bu sebepleri en yakın zamanda ortadan kaldırabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA