FASİKÜL 6 İRADE ÇEMBERİ

İrade dayanaklarımızın içinde ele alınan mevzular somut ve radikal bir menşeyi ifade eden yapı taşlarıdır. Yapının realitede ve gerçeklikte yeri olmazsa sağlam bir çalışma olması mümkün olmaz tıpkı kaybedilen bir zaman dilimi gibi düşünelim 1 saat çalışmaya zaman ayırmassan bin ömür tembelliğin kölesi olursun..

İdeal bir insan zamanla yarışarak işlerini halledebilir zamanla terennüm iradenin çalışmasını yani kuvvetlenmesine sebep olur..

Yapılan bu çalışma esnasında kişi kendini gözden geçirmeli ve hesaplarını buna göre yapmalıdır eğer hesapsız ve dayanaksız iş yapmayı hedef haline getirirse menbaı mesnedsiz yani çelişkili ve delilsiz olur bu mevzularımızın hepsi epikürleşmeye dayanıyor zevk+ sefa meselesi.

Epikürleşmeyi bırakıp cebirleşmeye başvuranların daha başarılı ve daha iraderist oldukları kaçınılmaz bir şeydir 19.yy uygarlıklarına baktığımız zaman bir çok başarılı insan hayata 5 de başlayıp 20:00 bitiriyor bu çalışmaları yapan insanlar düzen hava sıcaklığı ve oda ritmini afazide sağlıklı ayarladıkları için istedikleri başarıyı daha da müstahkem bir şekilde yakalıyor..

Başarı ve irade mazereti kabul etmeyen bir okuldur. Evet irade ve başarı farklı iki lobtur fakat iradesine sahip çıkıp başarı kavramını yakalamak doğru kavramlarının yakalanmasının en keskin kararıdır..

Verdiğimiz kararlar bizleri bilgeliğin ve bilginin önüne alırsa daha çok başarmışlıkları başarabiliriz bu cümlemden şunu anlamayalım ama başarılmış bir şey bir daha neden başarılsın ki değildir.Daha önce hiç 

başaramamışlıkları başarmaktır asıl başarı ve irade..

denemeden bizlere verilecek bir ekolluk yoktur o yüzden bizlerde arılar gibi denemeliyiz ve karıncalar gibi çalışmalıyız..

Denemekte ki kastım ise eyleme geçmektir, spekülasyon yapmak değildir çünkü; spekülasyon olduğu yerde kalmak ve hareketsizliğin kucağına oturmaktır başarı adım adım başlar aşama aşama devam eder koşa koşa senin dinç tutan bir yol olur...

Bizim anlatmaya çalıştığımız şey daima çalışıp daima yorulmak değil devamlı çalışıp düzenli bir başarı elde etmektir. Bakın burada ki düzen ve irade kelimeleri çok önemlidir çünkü; irade ile çalışmak düzeni düzenli çalışmak ise başarıyı bizlere verecektir..

Bu aşamalarda ise insanın içinde istek ve azim olacaktır zira kuranı Kerim’de buyurulduğu gibi “ insana ancak kendi çalıştığının karşılığı vardır” 53/59

İstemek arzulamak ve sahip olmak olarak ele alınır irade ile terbiye edilir sonuç ile vaki olur. İsteklerimiz öteler ötesinde olsun yaptığımız işi aşk ile yapalım âli himmetli olalım tasavvufta Ali himmet Kemal’e erdirmek için kullanılan bir kavramdır.Lakin istemek ve çaba sarfetmek güçlü olmalıdır güçten kastım şiddetli istek ve şiddetli isteği dengeleyen menşe olması gereken başarının altın kurallarıdır..

***ZİRA HİÇ BİR AZİM DÖNMEZ ÖLMEKTEN UĞRUNA ÖLÜR ÖLMENİN DAVASINA***

İnsan ilim öğrenirken istekli ve şiddetli olmalıdır. İsteklerimiz iradesiz bir gemiyi yürütmekten farksızdır iradesine sahip çıkan 

ve başarılı olmak isteyen bir insan yaptığı işe odaklanmalı ve kurmuş olduğu o sistem üzerine konuşmalıdır konuşmanın yazmanın ve bilgeliğin önünü açacak olan şey bilginin var olmasıdır ilme kıymet veren bir çok büyüğümüzün yaptığı alışkanlıklar gibi bizlerinde kıymetli alışkanlıkları olmalıdır..

İbnü cezvinin 20 bin kitap okuması 350 eser rivayet ile derleyip yazması ya da yavuz sultan selim hz 7 saat kitap okuması veya m.barlasın ölünce bile ilme ve tebliğe olan açlığı hangimiz ya da hangi birimiz..

Ya da hangimizin düşünceleri fazla olabilir peki ya hangimiz çok düşünmeye talibiz ne kadar düşünürüz henry fard’ın dediği gibi az kişi düşünür ve kaleme alır kafa yorar bu kafa yoranlar..

***KÜÇÜK GİBİ GÖRÜNEN BÜYÜK İŞLERİ GÖRENLER ASIL BAŞARININ SIRRINA VARANLARDIR***

***İLMİN HAZZINA VARANLAR BAŞARININ KAPISINI ÇALANLARINDIR***

A.TOKSÖZ

Bilgece bilgeliğin önünde olmak bütün soru soranlara cevap vermek güçlü cevap vermek sormayı bilmek mesela Avrupa’da soru soran insanlara bilginin bir milyon dolarlık olduğu söyleniyor..

Örneğin düzelmesi gereken bir epilepsi hastasına yapılması gereken şey nedir.? Sorusuna cevap ilk öncelikle nörolojik olarak bir sebebe bağlı olan hastalığı anlamak ile olacaktır doktor hastanın geçmiş bulgularını 

inceler ve bu doğrultu üzerinde tedaviye adım atar BT taramaları ile periferik sinir ve kas fonksiyonlarının ölçümünü test etmeyen doktor ise noksan bir işe adım atar..

Yani baş dönmeleri ve koordinasyon sorunları semptomları anlamayan bir doktor epilepsi tedavisini çözümleyemez

Aynı beyin anevrizmalarında olan zayıflama ile damarın yırtılmasına neden olan bu balonlaşma seküler olarak şiddetli baş ağrısına sebebiyet verir şeker hastalığı ve güçlü baş ağrısı hastanın zihninin zayıflamasına ve nörolojik belirtilerin fazlalaşmasına neden olur

Cerrahi olarak damar yolu tedavisi ile ele alınır bu tedavi yöntemi ile anevrizmaya ulaşılır genel anestezi yapılır kasıktan atardamara dahil olup stent takılır yapılan bu işlem ise 30 dk alır..

Anevrizma damar problemidir bu damarın bir baloncuk gibi zirvede olduğunu düşünebiliriz yada beyinde patlamaya hazır olan bir bomba gibi..

Bakın az önce anlatmış olduğum bu işlemi düzenli bir şekilde ya da dk kısıtlayıp anlatmayı hedefleyen bir doktor ya da sporcu gibi düşünelim yapılan çalışmayı iyi sunmak konuşmaktan kaliteli konuşmak ise bilgiyi zenginleştirir burada bizim anlattığımız asıl marifet ise irademize sahip çıkarak bütün olumsuzlukları kenara koyup bütün senden asla olmaz asla yapamazsınlara yeten bir cevap gibi düşün çünkü; asıl başaramayanların başardıkları bir başarıdır bu

“ Seni bu seviyeye çıkartanlar seni o seviyede görmek isteyenlere aittir”

Allah’a emanet olun sevgili okurlarım www.arkaraf.com

t.me/ yoldava

Vesselam

ويكفي من له فهم إشارة

" bu zor günlerde yanımda olan Kıymetli ve saygı değer Hocamız Ebrar elif çiçek yöntem'e teşekkürlerimi sunarım"