FESİH BOZAN

1965 yılında Mardin Mazıdağı’nda doğan Fesih Bozan ilk ve ortaokul tahsillerini farklı illerde okuyarak tamamladı. İlk ve orta tahsilini farklı illerde okuyan Fesih Bozan, Liseyi Diyarbakır’da bitirmesinin ardından Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’ndan ve daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Bir dönem ticaretle uğraşan Bozan, özel sektörde Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Refah Partisi’nde İl Yönetiminde bulunarak başladığı siyasi hayatına Fazilet ve Saadet Partilerinde devam etti. Saadet Partisi’nde Halkla İlişkiler Başkanı, Eğitim Başkanı, Teşkilat Başkanı, Diyarbakır İl Başkanı ve GİK Üyesi olarak çeşitli görevler üstlendi.

Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı ve Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulundu.

Halen Saadet Partisi Başkanlık Divanı Üyesi, GİK Üyesi, 7. Bölge Başkanlığı, Şanlıurfa ve Mardin İl Sorumlusu olarak görev yapan Bozan, TV5 Haber ve Güneydoğu Güncel Gazetesi’nde de köşe yazarlığını yapmakta ve Diyarbakır’da ikamet etmektedir. Bundan sonra “Siyasi gündemle” ilgili köşe yazılarıyla meridyenhaber.com Sitemizde de bizimle beraber olacak.