YANIYORSAK BİR SEBEBİ VAR LEYLA

Ben yürürüm yana yana
Aşk boyadı beni kana

Ne akîlem ne divâne
Gel gör beni aşk neyledi

 

 

       Yeşili siyah olmuş ağaçlardan sonra,elimde kalan yangın sarısı kelimeleri sana yazmak istedim Leyla.Sen anlarsın beni,sen anlarsın dağları,ağaçları,Mecnun’u ve yananları…

Yemyeşil sıradağların alevlere dönüştüğünü gördüğümde ilk aklıma gelen ‘’Allahım benim hangi öfkem bu ateşi çıkarmış olabilir?’’diye düşünmeye,utana sıkıla Yüce Zat’a el açmaya durdum. Aman Allah’ım filan zamanda filancaya,başka zaman başka birine öfke duymusşum,yetmemiş içimden neler etmişim,ardı arkası kesilmeyen görsellerim aktı geldi hızlandırılmış bir film gibi.

İyi ki O YÜCE ZAT var ve iyi ki yargılamıyor ve affediyor af isteyeni. 

 Ormanın  yeşili sarıya sonraya siyaha döndükçe ,öfkeler arttı, alev sarısı coştukca coştu.filanca yakmış dediler daha bir öfkelendik ve alevlere verdik coşkuyu, elimizde su tankerleri ile canhıraş  bir şekilde ateşi durdurmaya çalışırken yaptık bunu.Ne alaka dediğini duyar gibiyim,anlatayım:

Çünkü insan Ademdir ‘’adem de ne varsa alemde o var’’ Leyla.Ruhumuz sevgiyi,umudu,paylaşmayı,iyiliği,adaleti bırakıp yerine öfkeyi kini kuşandıkça, dünyanın öfkesi de arttı.Ademde ne varsa alemde o var Leyla.O yangınları birileri değil,biz çıkardık öfke,hased,kin ve nefret ile.

Şimdi, dur sakin ol ve otur sağlam bir yere.Sana bir sır vereceğim iyi dinle.Alemleri yaratan Yüce Zat,bu topraklarda birlik enerjisiyle,senden farklı olanla elele tutuşarak tekamüle gitmemizi istiyor.Bütün olaylar bizi bir araya gelmeye zorluyor Leyla! Lütfen dikkat et bu cümleye.’’Bütün olaylar bizi bir araya gelmeye zorluyor!’’ bu coğrafya da doğmak ve yaşamak cesaret ister.Bir olmamızı istiyor Yüce Zat,bir ve bütün olarak alemde yaratılan her şeye İYİ,GÜZEL,FAYDALI ve ADİL olmamızı istiyor bizden ve kurduğu ilahi sistem o yönde işliyor.Bu coğrafyada kutuplaşmaya,kamplaşmaya ayrışmaya tahammülü yok ilahi sistemin.’Kendine gel’ diye bizi çarpa çarpa uyandırmaya çalışıyor.Yangını kim çıkardı,uzaydan lazerle kim yaktı önemli değil,o ateşi uzaya kadar yükselten biziz ve yangınların da sellerin de tüm afetlerin sebebi yine biz.

 

Kutuplaştıkça,ayrıştıkça ne yangınlarımız söner ne de yağmurlarımız rahmet olur.Çözümü var elbet öyleyse,içeriden başla suçlu aramaya,ve kabul et tüm günahların,hataların kendinden olduğunu ve yine Alemleri yaratan Yüce Zat’ın affeden olduğunu hatırla ve tövbe et,af dile özür dile kendinden,her canlıdan ve insandan Hava’dan Su’dan,Toprak’tan özür dile.

Olayla olay olma,Yangına sele duygusal pencerenden bakarak hüzne ve ayrılığa  yoğunlaşıp kendine ve bana ve bize zulmetme Leyla. 

 Küçük adımlarla başlayabilirsin mesela.En kızdığın insanı anlamaya çalışmakla başla,bu felaketlerin ardındaki ruhsal mekanizmayı anlamaya çalış lütfen.Aramızda şefkat ve merhameti çoğaltmanın gayretine bürün.Bu alevlerden bu sellerden hiçbir ders çıkarmadan hayatına devam edemezsin Leyla.Buradan nasıl ders çıkarabilirim? Düşün düşün düşün

Ne zamanki kendinden başkasının da en az senin  kadar iyi olmasını istersen,iyileşmeye balayacak dünya.Rahmetli Erbakan’ın aklımdan çıkmayan şu sözü,Mevlana gibidir içimde ,Yunus gibi…’’bizim inancımızda hiç kimse kendisi için yaşamaz,kardeşi için yaşar,nefsi terbiye etmenin en kolay yolu budur’’….bu cümleye kitaplar yazılır şimdi.Ve şükürlerimdendir iyi ki buradayım,karargahtayım ve iyi ki ‘’tüm dünya insanlığının saadet ve selameti için çalışan bir teşkilata mensubum,şükürler olsun.

Akdenizi yangın,karadenizi sel sular aldı,felaket frekansından geldi yağmur da ateş de.

Dedi koduyu bırak Leyla,kim ne yapmışsa çekiştirip durma artık.İlahi sistem de ses-sayha apayrı ayetlerle izah edilmiştir ah bir bilsen.Ses nedir?nerededir?

Sesler kaydedilir mesela.Filanca arkadaşının dedikodusunu yaparken kaydedilen sesin ve görüntün tüm insanlığa dinletildiğini düşünsene ?Senin filminde bu sahne sana puan kazandırır mı sanırsın!

Düşünsene sen beden elbisende Jübileni yaptın ve istirahate çekildin sonra o filmin gala sırası geldi veeee o fısır fısır dedikodu yaptığın sahneler geldi ekrana ardı ardına durmaksızın ve yaratılmış herşey seyrediyor.Ne hissederdin o vakit?Aman Allahım bu sahneyi oynamamış olsaydım diye üzülmenin faydası olur mu o vakit?

En iyisi jübileyi yapmadan toparlanalım Leyla.Hepimiz sen ben tüm Anadolu tüm insanlık.Birlik ve ve beraberlik bilinciyle uyanalım.Bela varsa üzerimize yağan,şükredelim ki  Yaratıcı Yönetmen bizden ümidi kesmemiş demektir.Uyanmamız için tokat yiyoruzdur sadece.Haydi bugüne güçlü bir niyet ile başlayalım.Tövbe ettim tüm hatalarıma,yanlışlarıma.Niyet ettim bir olmaya,birlik olmaya,tevhid duvarında bir tuğla olmaya.Alemde başıma geleni kendimden bilmeye,suçlayacaksam kendimi suçlamaya başkasında gördüğümün benden olduğunu bilmeye ve kendim kadar aleme değer vermeye.

 

                  Ya elim al kaldır beni
                  Ya vaslına erdir beni
                  Çok ağlattın güldür beni
                  Gel gör beni aşk neyledi

 

     Saliha Güzel 

YÜRÜYEN EVREN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir