Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına yüzde 25 zam yapılacağını öne sürdü. Bingöl, "Bugün bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarı 3 Ocak tarihinde aksi bir karar alınmaz ise 1.057,45 TL olacaktır. Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı enflasyon verilerine göre, kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 53,40, yurt içi üretici fiyatları yüzde 53,15 artış gösterdi.

'EN İYİMSER TAHMİN'

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi açıklansa akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına "en iyimser" tahmin ile yaklaşık yüzde 25 zam yapılacağını söyledi.

Bingöl, bir litre alkolde 845,96 TL olan ÖTV tutarının 3 Ocak tarihinde 1.057,45 TL'ye yükseleceğini söyledi.

Vergi Uzmanı, "Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" dedi.

Vatandaştan 'KDV' İsyanı:'Korkarım ki Bu İyi Günlerimiz, Ekonomik Sıkıntılar Canımızı Sıkacak' Vatandaştan 'KDV' İsyanı:'Korkarım ki Bu İyi Günlerimiz, Ekonomik Sıkıntılar Canımızı Sıkacak'