Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu Türkiye dahil İslam ülkeleri hükümetlerine Gazze dolayı tepki gösterdi. “Yeter artık bu sessizliğe. Yeter artık bu işbirlikçiliğe. İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye’de iktidarda bulunanlar daha neyi bekliyorlar? Siz sustukça İsrail pervasızlaşıyor, siz ticarete devam ettikçe Gazze’ye bombalar düşmeye devam ediyor” dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu Türkiye dahil İslam ülkeleri hükümetlerine Gazze dolayı tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Yeter artık bu sessizliğe. Yeter artık bu işbirlikçiliğe. İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye’de iktidarda bulunanlar daha neyi bekliyorlar? Siz sustukça İsrail pervasızlaşıyor, siz ticarete devam ettikçe Gazze’ye bombalar düşmeye devam ediyor” dedi.

İsrail geçici ateşkes sonrası Gazze'deki katliamlarını artırdı. 7 Ekimden bu yana 'operasyon dışı ve güvenli' dediği Gazze'nin güneyini de işgal etmeye başlayan İsrail, okul, hastane, mülteci kampı demeden sivillere bomba yağdırıyor. İslam ülkelerinin sessizliği ise her geçen gün daha da büyük tepki çekiyor.

Yaşanan bu sessizliği tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yeter artık” dedi. Sosyal medya hesabı X'ten bir paylaşım yapan Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

“Yeter artık. Yeter artık bu sessizliğe. Yeter artık bu işbirlikçiliğe. Uluslararası kurumlar, İslam ülkelerinin liderleri ve Türkiye’de iktidarda bulunanlar daha neyi bekliyorlar? Siz sustukça İsrail pervasızlaşıyor, siz ticarete devam ettikçe Gazze’ye bombalar düşmeye devam ediyor. Zulmü kanıksamak, zulme ortak olmaktır. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum: Herkes sussa, herkes görmezden gelse, bizler bebeklerin bombalar altında can verişini kanıksayamayız, kanıksamamalıyız.”

Saadet lideri bir başka paylaşımında ise “İsrail, ateşkes süresi biter bitmez terör estirmeye, Gazze’yi bombalamaya devam ediyor. Bir kez daha görülmüştür ki, çözüm geçici ateşkes değil kalıcı işgale son vermektir. Çözüm; Filistinli direnişçilerin kararlı mücadelesine aynı kararlılıkla omuz vermektir” dedi.