Sosyal medya platformlarındaki kimi içerikler kullanıcıların tepkisini çekiyor. Şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı düğmeye bastı. Bakan Yerlikaya, TikTok içeriklerine dair yapılan çalışma hakkında bilgi vererek "Müstehcen içerikler oluşturan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran 1332 hesabın yöneticilerinden 13'ü tutuklandı" dedi.

Kullanıcıların özel görüntülerini yayınladığı gerekçesiyle tepki çeken TikTok gündemde. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) basın toplantısında platform nedeniyle 13 kişinin tutuklandığını açıkladı.

48'İ HAKKINDA ADLİ KONTROL KARARI

Açıklamada bulunan Yerlikaya, TikTok'ta müstehcen içerikler oluşturan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerik üreten 1332 hesap yöneticisinden 13'ünün tutuklandığını, 48'i hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Yerlikaya, 612 hesapla ilgili de gerekli işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Yerlikaya şunları söyledi:

Ayrışma ve Çatışmalarla Gündemde Olan Menzil Tarikatının Kavgasından FETÖ Çıktı: Tarikatta Bylock Ayrışma ve Çatışmalarla Gündemde Olan Menzil Tarikatının Kavgasından FETÖ Çıktı: Tarikatta Bylock

"Bu platformda müstehcen içerikler oluşturan, bu görüntülerle canlı yayın vasıtasıyla gelir sağlayan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerikler üreten ve paylaşan hesap yöneticileri hakkında da işlem yapıyoruz. Bu kapsamında son 6 ayda bu tür içeriklere sahip 1332 hesap yöneticisinden 13'ü tutuklandı, 48'i hakkında adli kontrol kararı verildi, 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldı. Tespiti yapılan ve ilgili birimlerimize gönderilen 612 hesapla ilgili gerekli işlemler devam ediyor."