Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi

Hükümetin, bütçe açığını öncelikle dolaylı vergilerle dengelediğini ve bu kalemlerdeki yüksek artışlarla vergiyi daha geniş kesimlere yaydığını belirten Ateş, “Önemli bir kesim artan borçluluk ile yoksulluk kıskacına girebilir” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Türker Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergiyi tabana yayacağız" açıklamasının yanlış anlaşıldığını söylese de son bütçe sonuçlarının aslında vergi yükünün geniş kesimlere yayıldığını gösterdiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Vergiyi tabana yayacağız" sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirmişti. Ama durumun öyle olmadığını CHP Milletvekili Türker Ateş bir kez daha ortaya koydu

Kasım ayında kaydedilen bütçe fazlasına rağmen, artan gelirler arasında dolaylı vergi gelirlerinin payına dikkat çeken Ateş, şu açıklamalarda bulundu:

“KDV ve ÖTV’den sağlanan gelirler  yüzde 185.2 ve yüzde 120.9 oranlarında arttı. Doğrudan vergilerdeki artış ise MTV gibi uygulamalara rağmen yüzde 72.7 olarak gerçekleşti.” Ateş ayrıca, dolaylı vergilerin toplam gelir içindeki payının son dönemde %60'tan %64'e yükseldiğini belirtti.

Kaynak: Milli Gazete / Ertuğrul Köse