Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas, Uygur kadınlarının zorla Çinli erkeklerle evlendirildiğini ve kürtaja uğradığını belirtti. BM'ye çağrıda bulunan Abbas, "Uygur soykırımını durdurmak için harekete geçmeliler." dedi.

Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas, Uygur kadınlarının Çinlilerle evlenmeye, zorla kürtaja uğradığını belirterek bu uygulamanın soykırımın bir parçası olduğunu belirtti. Abbas, Çin’in soykırım suçlarını şöyle açıkladı:

  • Uygur kadınlarını Han Çinli erkeklerle evlenmeye zorlamak
  • Uygur Türklerinin kültürü ve din değerlerinin yasaklamalar ile bastırmak
  • Uygur nüfusunu kontrol ve zamana yayarak sayılarını azaltarak yok etmek
  • Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar, Kazaklar başta diğer tüm Müslüman Türk azınlıkları fiziksel ve kültürel olarak asimile ederek yok etmek
  • Ve diğer etnik soykırıma yönelik politikaları

UYGUR KADINLARINI EVLERİNDE GÖZETLİYORLAR

Abbas, Çin Komünist Partili (ÇKP) 1 milyondan fazla etnik Çinli memurun Doğu Türkistan’da Uygur kadınlarını kontrol için görevlendirildiğini belirterek doğum yaşındaki Uygur kadınlarının cinsel istismara uğradığını ya da zorla kısırlaştırıldığını söyledi.

Abbas'ın konuşması şöyle:

"Milyonlarca Uygur çocuğu çocuk toplama kampları ya da yatılı okullara yerleştirilerek Uygur kültürünü inkar eden ve birer Çinli olduklarını itiraf eden kişilere dönüştürülüyor.

BM başta tüm dünya ülkeleri ÇKP yönetiminin insan onuru, demokrasi, hak ve özgürlüklere açtığı topyekun savaşına karşı koymalı ve Uygur soykırımını durdurmak için harekete geçmelidir. "

Kaynak: Karar