Avrupa'ya sığınan Türklerin sayısı hızla artarken AB sınır güvenlik kurumu Frontex, Türkiye sınırında personel sayısını üç kat artırma kararı aldı.

Avrupa Birliği'nin (AB) sınır güvenliğinden sınırlı kurumu Frontex, Türkiye'den kaçak göçü önlemek için Bulgaristan sınırında personel sayısını artıracağını açıkladı. 

Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?'' Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?''

Frontex'ten yapılan açıklamada, Türkiye-Bulgaristan sınırında görevli personel sayısının üç katına çıkarılacağı bildirildi. 

Karar, Bulgaristan'ın AB'nin Schengen bölgesine kısmen katılmasından hemen önce geldi.

31 Mart'tan itibaren Bulgaristan ve Schengen ülkeleri arasında hava ve deniz trafiğinde pasaport kontrolleri kaldırılacak. Karadan geçişlerde ise kontroller devam edecek.

FRONTEX BAŞKANI TÜRKİYE SINIRINA GİTTİ

Frontex Başkanı Hans Leijtens, Türkiye-Bulgaristan sınırındaki dikenli tel önünde yaptığı açıklamada, sınırda görevli sayısının 600'e çıkarılacağını söyleyerek "Bulgaristan bizim için çok önemli bir ortak ve onlar olmadan dış sınırlarımızı koruyamayız" dedi.

Frontex verilerine göre geçen sene AB ülkelerine yasadışı geçişler 380 bini bularak 2016'daki göç krzinden beri en yüksek sayıya ulaştı.

Sözcü'nün haberine göre, Son dönemde Avrupa'ya iltica başvurusunda bulunan Türklerin sayısındaki ciddi artış da dikkat çekiyor.