14 Mayıs'ta seçimlere geri sayım devam ederken geçim derdi ve ekonomik kriz seçmenin en büyük derdi... Sık sık gündeme gelen, "Almanya bizi kıskanıyor" söylemini çürüten bir detay soğan, domates, patates fiyatlarında ortaya çıktı.
Türkiye’de yüksek enflasyon ve yaşam maliyetlerinin hızla artması ile birlikte vatandaşın geçim derdi de giderek büyüyor… 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde seçmenin en büyük derdi ekonomik kriz olurken, sık sık gündeme gelen “Almanya bizi kıskanıyor” söylemini çürütecek bir durum ortaya çıktı.


Almanya’da fiyatların düşüş trendine girdiği görüldü.
Türkiye’de temel gıda fiyatları üçe dörde katlanırken, Türkiye artık başta Almanya olmak üzere Avrupa’dan çok daha pahalı bir hale geldi. Bu durum Türkiye’ye gelen Avrupalıları da etkiledi. Geçen yılın sonuna kadar Türkiye'den alışveriş yapanlar, Euro ile maaş aldıkları ve bir Türk'ten ortalama üç kat fazla kazandıkları halde artık ne gidebiliyor, ne de fiyatların yanına yaklaşabiliyor. “Türkiye'ye gidip alışveriş yaparım diyenlerin sayısı” da azaldı.


Fıstığın kilosu Almanya’da 15.80 euro seviyelerinde.
GURBETÇİLER, ALMANYA'DAN GÖTÜRÜYOR

Almanya'da bir kilogram baklava 20 ile 30 Euro (yaklaşık 400-600 TL) arasında değişiyor. Bazı bölgelerde 10- 15 Euro (200-300 TL) aralığında. Türkiye'de ise baklava fiyatları 600 TL'ye ulaştı.


Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye'den artık Almanya'ya baklava ihraç edebilmek pek mümkün değil. Bu gidişle gurbetçiler yazın Almanya'dan Türkiye'ye baklava götürecek. Şimdiye kadar özellikle pastırma, sucuk, çikolata, rakı götüren gurbetçiler, geçen yazdan itibaren et ürünlerini daha çok götürmeye başlamıştı.