Bismillahirrahmanirahim

Şükür ve Şikayet

Şükür ve Şikayet Şikayet sıkıntı getirir, şükür nimet artırır.

Sürekli içinde bulunduğu durumdan şikayet ederek yakınan bireylerin mutlu olduğunu düşünüyor musunuz ?

Önce bi analiz yapmamız gereklidir; hayatımızda var olan ve en ufak bir ayrıntının olmaması durumunda ne kadar üzüleceğimizi düşünelim. İşte burada şükretmemiz gerektiğini anlarız.

Bir de şikayet ettiğimiz durumları düşünelim ve analiz edelim.

Şikayet ettiğimiz durumlar belkide hayatın bize bir nimetidir, belki de ders çıkarmamız gereken bir durumdur.

Şikayet ettiğimiz durum ruh ve beden sağlığımızı etkiliyorsa işte o zaman bu durumdan çıkmak için harekete geçmemiz gerekir.

Sürekli hayatımızdaki olumsuzluklardan bahsedip yakınmak, mağdur psikolojisine girip kendinizi kandırmaktır bu. Sorunların çözümü sadece kendimizle yüzleşerek olur.

Ortada bir sorun, bir sıkıntı, şikayet gerektirecek bir durum varsa bunun belkide kendimizden kaynaklandığını görmek ve çözümü için de bizim çabalamamız gerekir.

Ne diyor Ayeti Kerimede " Şüphesiz Allah , insanlara zulmetmez. Ancak insanlar, kendi nefislerine zulmediyorlar."

(Yunus Süresi,44) İşte siz de bugün hatta şimdi hiç ertelemeden Bismillah deyip hayatınızın şükür ve şikayetlerini analiz etmek için harekete geçin. Hayatınıza şükürle başlayın.

Çalışın çabalayın, olmadı mı o zaman yalnız olmuyormuş deyip yardım almaktan kaçınmayın. Bir yardım eli, bir fikir arkadaşlığı ve bir destek olarak manevi danışmanlık hizmeti alınabileceğini unutmayın.

Hayat çok kısa. Bu kısacık hayatı şikayetle geçirmek yerine mutlu olmayı seçin. Ve bazen mutluluk bir başkasını mutlu etmekte gizlidir.

Yardımlaşın, yardım alın, kimselere özenmeden kendiniz olarak başarı göstermeyi isteyin. Başkalarına özenip onlar gibi olmaya çalıştığınızda şikayetleriniz çoğalır.

Kendinizin potansiyelinizi görün. Allah her insanı, her canlıyı ve her bir yarattığınız farklı güzel yaratmıştır. Kendi fıtratında olan insan mutlu olur.

Kendini bulmak için küçük bir analiz gerekir.

Hadi alın elinize kağıt kalem kendinizi analiz edin keşif sırası sizde.

Benliğine güzel bakan güzel görür unutmayın.

Bu konu çok kapsamlı kısaca değindik ,şükür ile bakın sağlıcakla sevgiyle kalın….

Elif Şahin