Filistin asıllı İngiliz akademisyen ve aktivist Azzam Tamimi, terörist İsrail’in yaklaşık 4 aydır Filistinlilere yönelik sürdürdüğü soykırım saldırılarına ilişkin, “ABD’nin Vietnam yenilgisinden, Fransa’nın Cezayir yenilgisinden ya da Güney Afrika’da ırkçılığın yenilgisinden ders almak istemiyorlar. Aynı şey Filistin’de de olacak. Siyonizm önünde sonunda yenilgiye uğrayacak” dedi.

“O kadar kibirliler ki gözleri kör olmuş...”

 “BATI DA YENİLECEK VE PİŞMAN OLACAK”

Tamimi, Siyonistlerin ve Batılı devletlerin tarihten ders çıkarmadığına işaret ederek, şunları aktardı: “O kadar kibirliler ki gözleri kör olmuş. Tarihten ders çıkarmak istemiyorlar. ABD’nin Vietnam yenilgisinden, Fransa’nın Cezayir yenilgisinden ya da Güney Afrika’da ırkçılığın yenilgisinden ders almak istemiyorlar. Aynı şey Filistin’de de olacak. Siyonizm önünde sonunda yenilgiye uğrayacak. Batılı hükümetler yaptıklarından ve yapacaklarından pişman olacak.”

Kendi Halkı da Katil Diyor! Katil Netanyahu’ya Öfke Katlanarak Büyüyor Kendi Halkı da Katil Diyor! Katil Netanyahu’ya Öfke Katlanarak Büyüyor

“Yaşananlar küresel bir ayaklanmaya neden oluyor”

Bugün Gazze’deki mücadelenin tarihte bir kırılma noktası olacağı görüşünü paylaşan Tamimi, sözlerini şöyle noktaladı: “Bugün yaşananlar, durdurulamaz şekilde devam eden bir mücadelenin parçası ve sanırım bugün bu mücadelede yeni bir sayfa açıldığını görüyoruz. Bu mesele sadece Filistinlilerin meselesi değil. Bence Gazze’de yaşananlar ABD’deki Yahudiler de dahil olmak üzere küresel bir ayaklanmaya neden oluyor. Diasporada Siyonizm’e karşı çıkan, Siyonizm’i reddeden ve Filistinlilerin yanında yer alan Yahudilerin sayısının giderek arttığını duyuyor ve görüyoruz. Filistin’deki durumun değişmesine yardımcı olacak şey de bu.”

Kaynak: Milli Gazete