Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan Şehir Hastaneleri'nin bütçeye ağır yük getirdiği tartışmaları sürerken, hastanelerin Körfez'deki Arap ülkelerinden birine satılacağı belirtildi. Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü ve diğerlerinin de bunu takip edebileceğini söyledi.

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Bloomberg News'a yaptığı açıklamada "Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım ilgisi devam ediyor. Şehir hastanelerinden birinin Körfezli bir yatırımcıya satılması için görüşmelerimiz sürüyor." dedi.

Dağlıoğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirterek "Bu, Türkiye'ye Körfez ülkelerinden gelen yatırım ilgisinin bir göstergesi" ifadesini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'ye 50 milyar dolarlık yatırım paketi açıklamıştı. Bu pakette sağlık sektörü de yer alıyordu. Ancak henüz bu alanda önemli bir anlaşma imzalanmadı.

'13 MİLYAR İLA 15 MİLYAR DOLAR ARASINDA YATIRIMCI BEKLİYORUM'

Dağlıoğlu, 2024 yılında Türkiye'ye 13 miyar ile 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırımcı gelmesini beklediğini söyledi.

Körfez ülkelerinin Türkiye'ye yatırım ilgisinin artmasının nedenleri arasında Türkiye'nin coğrafi konumu ve genç nüfusu yer alıyor.

Elektriğe Büyük Zam Kapıda! Prof. Dr. Hakan Kara Tarih Vererek Duyurdu Elektriğe Büyük Zam Kapıda! Prof. Dr. Hakan Kara Tarih Vererek Duyurdu

Türkiye, Körfez ülkeleri le yakın ekonomik ve siyasi ilişkilere sahip. İki bölge arasında ticaret hacmi 50 milyar dolara yaklaşıyor.