Yeni asgari ücret için geri sayım başladı. İşçi, işveren ve hükümet kesiminin bir araya geleceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde, Asgari ücretli milyonlarca çalışan, 2024 yılında maaşlarına yapılacak artışı beklerken, Temmuz ayında neredeyse hiç artış alamayan milyonlarca emekli iktidarın yılbaşını işaret etmesi ile yapılacak artışa gözlerini dikti.

Enflasyon tahminleri üzerinden asgari ücrete yapılabilecek artışlar tahmin edilmeye çalışılırken, Merkez Bankası’nın 6 aylık beklentisinin yüzde 37,76 olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılan artışların siyasi olarak belirlendiğine vurgu yaptı. Çelik, “Asgari ücret siyasi bir karar ile belirlenecek. Son 2 yıldır asgari ücret, komisyon ile görüşülmüyor. Temsilcilerin Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından belirleniyor. 2024 yılı asgari ücretinin de bu şekilde siyasi olarak, seçim odaklı belirleneceğini düşünüyorum” dedi. 

EMEKLİLERİN BEKLENTİSİ, TEMMUZ AYINDA YAPILMAYAN ZAMMIN YAPILMASI

Emekliler ile ilgili olarak belirlenen 5 bin TL’lik ikramiyenin çalışan emekli ve çalışmayan emekli şeklinde ayrılmasının tepkilere neden olduğuna dikkat çeken Çelik, bu durumdan destek primi ödeyen, küçük esnaf, çiftçi gibi emeklilerin faydalanamayacağını kaydetti. Çelik, “İşçi emeklileri yasa gereği yüzde 40 civarı bir zam alacak, memur emeklileri ise yüzde 50 civarı zam alacak. Emeklilerin beklentisi Temmuz ayında yapılmayan zammın yapılmasıdır. Emeklilere verilen artışlar eridi bile, bu beklentinin karşılanması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı... Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı...

Kaynak: Milli Gazete / Mehmet Fahri Özkan