Rusya’nın Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, Karadeniz’de bulunan Herson Limanı’nda 12 tane Türk gemisi mahsur kaldı, bir gemi ise Rusya’nın hava saldırılarının hedefi oldu. Olayda can kaybı olmazken, Savunma Bakanlığı ve armatörler bölgede mahsur kalan 12 Türk gemisinin bölgeden kurtarılması için harekete geçti.

Ukrayna’nın Herson Limanı’nda dün gece Tuzla gemisinin saldırıya uğraması, bölgede mahsur kalan gemiler için endişeleri artırdı. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Hakan Çendik, Milli Savunma Bakanlığı ve armatörlerin bölgede mahsur kalan gemilerin çıkarılması için harekete geçtiğini söyledi.

KAPTAN BAŞKA GEMİYE SIĞINDI

Ekonomi gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre, Ukrayna'nın Herson Limanı’nda Türkiye menşeili Tuzla isimli gemi, dün saat 21.00'da vuruldu ve saldırı sonucu kaptan köşkünde yangın çıktı. Limandaki itfaiye ekiplerinin şehir ve liman füze saldırısı altında olduğu için gemiye müdahale edemediğini aktaran Çendik, kaptan köşkünün tamamen yandığını belirtti. Saldırının ardından korkulan olmazken, gemide Türk personeli bulunmuyordu ve gemide bulunan tek personel Azeri kaptanın da aynı şirketin başka bir gemisine sığındığı eklendi.

‘GÖRÜŞMELER GEMİ VURULMADAN ÖNCE BAŞLAMIŞTI’

KOSDER Başkanı Hakan Çendik, Milli Savunma Bakanlığı ve gemilerin sahipleri olan şirketlerin bugün görüştüğünü, mahsur kalan gemilerin yakın tarihte çıkarılmasının planlandığını belirtti. Çendik, "En kısa zamanda hem gemiler hem personelleri güvenli şekilde bölgeden ayrılmasını bekliyoruz. Gemi vurulmadan önceki gün Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, gemilerin çıkarılması için son aşamaya gelindiğini, kısa bir süre içinde çıkarılacağını belirterek hazırlıklara başlanması için bölgede gemileri mahsur kalan armatörler ile görüşmüştü” dedi.