Ülke derin bir ekonomik krizden geçerken 14-28 Mayıs seçimleri sonrası yeni kurulan kabineye "kötü" ifadelerle anılan eski bakan Mehmet Şimşek geri getirilmiş TCMB Başkanlığı görevine de Şimşek'e ve küresel piyasalara ünsiyetiyle bilinen Hafize Gaye Erkan getirilmişti. Şimşek-Erkan ikilisinin rayından çıkmış ülke ekonomisini tekrar rayına sokması beklenirken Şimşek'in halefi Nebati döneminin çok tartışılan "Nas var faiz arttırılamaz" söyleminden de 180 derece geri dönüldü. Uzmanlar, Şimşek ve Erkan ikilisinin ekonomideki asıl planlarını 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra uygulamaya çalışacağını bildiriyor. Özellikle İstanbul seçimleri ile birlikte Kanal İstanbul başta olmak üzere rafta bekletilen projelerle Körfez sermayesinin ülkeye geri getirileceğinden bahsediliyor. Faiz arttırımları, ek vergiler ve düşük gelir uygulamalarıyla halkın geniş kesimlerinin ekonomik krizi daha derinden hissedeceği tehlikesine dikkat çekiliyor. Bu gidişatta gündeme bomba gibi bir iddia yeniden düştü.

ALATON 2014'DEN BUGÜNLERİ GÖRDÜ

Türkiye sermaye sınıfının önemli isimlerinden Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton’un Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'ni (KAGİDER) etiketleyerek 2014 yılının 19 Haziran gününde attığı bir tweet yeniden gündem oldu. 

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten sonra ülke ekonomisinin 2 numaralı ismi olarak anılan, Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası  Başkanı olarak görevlendirilen Hafize Gaye Erkan’la ilgili yıllar önceki mesajında bugünlerde üzerinde çokça tartışılan bir atanmaya işaret etmişti.

Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı

Alaton, Hafize Gaye Erkan’ın fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşımda, “Adını not alın. Kendisi bir gün bu ülkede bakanlık yapacaktır. Bundan hiç şüphem yok” ifadelerini kullanmıştı.

Alaton'un bu paylaşımı bugünlerde kamuoyunda "Mehmet Şimşek'in yerine Hafize Gaye Erkan mı gelecek? Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisi için yıllar önceden hazırlanan bir isim mi?" sorularına sebep oldu.