KIYAMET Mİ?

“Ölmeden önce ölün ve hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin.” Hadisi ile yola çıkmak ve bu yolda önümüze gelen engelleri iyi bir kul ve iyi bir Müslüman olarak aşabiliyor muyuz acaba diye düşünmek gerekir

Sormadan edemiyorum “ Ne oluyor bu insanlara.”

 İntihar edenler, öldürenler, öldürülenler,  yaşa başa bakmadan yapılan sapıklıklar.

Gün geçtikçe artan ve önü alınamayan olaylar. 

Evliyken başka bir erkek ile beraber olan kadınlar. Yuvasını hiçe sayıp her önüne gelen kadınla dost hayatı yaşayan ve buna aşk diyen erkekler.

Küçük çocukları her işlerinde kullananlar.

KIYAMET Mİ? Sanki çok yakın.

İnsanlığın kıyameti kopmuş dünyanın ki kopmasa ne olacak.

Korkarak yaşamaktan, kimseye güvenememekten hayatımızın kıyameti kopmuş aslında.

“ Olmaz, bu yapmaz “ dediğimiz kim varsa, yapmaz denileni yapmakla aslında dostluğun kıyameti kopmuş.

İyi gününde yanında olup, kötü gününde seni uzaktan seyrederek aslında akrabalığın kıyameti kopmuş.

Elinde avucunda ne varsa maddi manevi her şeyini ve gençliğini eşine ve  çocuklarına adayıp, senin ihtiyacın olduğunda senden kaçarak aslında ailenin kıyameti kopmuş.,

Hayatımızda kaç tane kıyamet kopmuş ama biz hala ayakta durmaya ve yaşamaya çalışıyoruz. Bu yaşadığımız olaylar bizim için ders niteliğinde aslında. Hayat bize önce yaşatıyor sonra ders veriyor. 

Aklımız başımıza geliyor mu? 

Hiç zannetmiyorum. 

Bu hayatta dost, arkadaş, akraba değil, güvenebileceğin yegâne ve tek varlığın Allah olduğunu, ona güvenmemiz ve yaslanmamız ve ondan istememiz gerektiğini eğer geçte olsa anlayabildiysek bu bizim için büyük bir kurtuluş olur.

Hayatımızı Allah’a adayıp sadece O’nun rızası için yaşamak ve bu dünyadaki kopan kıyametlerin bir nebzede önüne geçebilmek ve alnımız açık olarak Rabbime kavuşabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE KAYA TÜRKMEN