Halktv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, olay 20 Ekim sabahı meydana geldi. Cuma sabahı 08.15 gibi Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan bir makam aracında arama yapıldı. Cuma günü aranan araba  Brezilya’nın, Bulgaristan’ın başkenti Sofya Büyükelçiliğine aitti.

İKİ ÇANTADA 58 KİLO KOKAİN

Diplomatik araçta yapılan aramada bir sırt çantası ile bir el valizi çıkarıldı. İki çantada 52 paket halinde, toplam 57 kilo 892 gram ağırlığında kokain bulundu. Araçta bulunan iki kişi ise, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Bu arada, anılan uyuşturucunun piyasa değeri 300 milyon TL’ye yakın.

Yakalanan şüphelilerin ifadesine göre 

 “Çantaların içinde ne olduğunu sorduğumda, şahsi kişisel eşyaları olduğunu söyledi. Çantaları götürmem karşılığında 300 Leva (4.500 TL) alacaktım. Anlaşmış olduğumuz parayı, çantaları Türkiye’ye geçirdikten sonra alacaktım. Parayı alacağım nokta konusunda herhangi bir bilgim yoktu” dedi.

“ÇANTAYI ALDIĞI KİŞİYİ GÖRMEDİM”

Kiril Vasilev Dimitrov (54) ise ifadesinde, kokain dolu çantalar ile ilgisinin olmadığını söyledi. Petar Zdravkov Yordanov’un durmasını istediği yerde 2 dakika kadar beklediklerini anlatan

Dimitrov “Durakladığımız yerde Petar araçtan indi; iki dakika içinde araç bagajına bir şey koydu. Bir çantayı da benim oturduğum koltuğun arkasına koydu. Çantayı aldığı kişiyi ve yeri görmedim. Bulunduğumuz yerin yol üstü olması nedeni ile biraz şüphelendim. Ancak, Petar ile aynı mesleği yaptığımız sakıncalı bir şey olduğunu düşünmedim” diye konuştu.

 ‘YANDIK’ DEDİ

Dimitrov, Kapıkule Gümrük sahasında görevlilerin arama yaptığını gören Yordanov’un, kendisine dönerek “Yandık” ifadesini kullandığını anlattı. Dimitrov, ifadesinin devamında “Uyuşturucu maddeler kesinlikle bana ait değil” dedi. Yordanov ile 8 yıldır arkadaş olduklarını söyleyen Dimitrov, elçilik aracını, kimi zaman izin almadan Bulgaristan’da ve Türkiye’de kullandığını da anlattı.