Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze'nin çeşitli noktalarında 3 askeri aracı imha ettiklerini ve çatışmada 1 terörist İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları’na bağlı Telegram hesaplarından yapılan yazılı açıklamada, Kassam Tugayları’nın Gazze sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nda el yapımı patlayıcı ve "Yasin 105" roketleriyle 1 askeri aracı hedef aldığı kaydedildi. Gazze'nin kuzeybatısında da İsrail güçleriyle çatışmaya girildiği ifade edilen açıklamada, biri tank, diğeri buldozer olmak üzere İsrail'e ait 2 aracın daha hedef alındığı, 1 askerin öldürüldüğü belirtildi.

ÖLEN TERÖRİST SAYISI 315'E YÜKSELDİ

İşgalci İsrail ile Filistinli mücahitler arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen terörist İsrail askerlerinin sayısının 315'e yükseldiği belirtildi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Şu ana kadar 315 asker ve subayın ailelerine ölümleriyle ilgili bilgi verildiğini aktaran Ordu Sözcüsü, "Gazze Şeridi'ndeki rehine sayısının 238 olduğunu" kaydetti. Gazze'deki "kara saldırılarının" devam edeceğini söyleyen Hagari, "Gazze Şeridi'ne yakıt girmeyecek, bu siyasi düzeyde bir karardır ve bunu uyguluyoruz" dedi.

Bebek, çocuk, Kadın , yaşlı, engelli demeden sivil yerleşim yerlerini vurarak soykırım yapan işgalci İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinden kara harekatı başlattığı ve hüsrana uğradığı öğrenildi.

İŞGAL ORDUSU, TÜNELDE PUSUYA DÜŞTÜ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), tanklar ve buldozerlerin Gazze’nin kuzeyinden giriş yaptığı görüntüleri paylaştı.

Gazeteci Mustafa Uzun'un paylaştığı bilgilere göre; bölgeye tank ve buldozerlerle giriş yapan İşgalci askerlerin, tünellerden birine girdiği belirtildi. Tünele giren İsrail askerlerinin pusuya düştüğü ve şiddetli çatışmayla püskürtüldüğü kaydedildi.

ARKALARINA BAKMADAN KAÇTILAR

Sivilleri hava saldırılarıyla katleden Siyonist İsrail, Kassam Tugayları karşısında tutunamadı. Tünellerden püskürtülen Siyonistler, arkalarına bakmadan kaçtığı bildirildi.

“HAMAS YENİ BİR SÜRPRİZ SALDIRI PEŞİNDE”

O anların görüntülerini yayınlayan IDF, Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı peşinde olduğunu iddia etti.

“İŞGAL ORDUSUNA AİT ARAÇ KALMADI”

Saldırıyı püskürten Hamas ise Gazze Şehri'ne girmeye çalışan İsrail tanklarının geri çekilmek zorunda kaldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki yerleşim bölgelerinde kesinlikle herhangi bir kara ilerlemesi yok. Selahaddin Caddesi'nde işgal ordusuna ait tanklar iki sivil aracı hedef aldı ve direniş onları geri çekilmeye zorlamadan önce caddeyi buldozerlerle yıktı. Şu anda Selahaddin Yolu üzerinde işgal ordusuna ait herhangi bir araç bulunmuyor” denildi.

KASSAM 12 SAATTE 3 ZIRHLI ARAÇ, 3 TANK İMHA ETTİ

Hamas yetkilisi Usame Hamdan, yaptığı açıklamada "Mücahitler son 12 saatte 3 zırhlı araç ve 3 Merkava tipi tank imha etti." dedi. 

Öte yandan ağır bombardımanların İsrail’in kara saldırısında yaşadığı hezimetin intikamı olduğu belirtildi.