İsrail’in 81 gündür sürdürdüğü vahşi saldırılar 21’inci yüzyılın en kanlı soykırımına dönüştü. Katledilenler arasında 8 bin 500 çocuğun bulunması ise vicdanları ayağa kaldırdı. Kapkara tablonun insanlığın ortak utancına dönüştüğü vurgulanarak ‘Siyasi çıkarlar bir kenara bırakılsın, silahlar susturulsun, ne pahasına olursa olsun faillere hesap sorulsun’ denildi.

Gazze’de artarak devam eden bombardımanın bilançosu yürekleri yaktı. 7 Ekim’den bu yana sürdürülen saldırılarda can kaybı 20 bini aşarken Gazze Sağlık Bakanlığı kayıplar arasında 6 bin 300 kadın ve 8 bin 500 çocuk olduğunu bildirdi. 311 sağlık çalışanı ve 40 sivil savunma görevlisi de öldürüldü. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi ise Gazze’de yaşananları rapor haline getirip Uluslararası Ceza Mahkemesi ile BM’ye iletti.

İSRAİL ORDUSUNUN İNFAZLARI BELGELERİYLE ORTAYA KONDU

Cenevre merkezli kuruluşun raporunda, Gazze’deki katliamda 21’inci yüzyılın en yüksek sivil kayıp oranının yaşandığı belirtildi. İsrail ordusunun gerçekleştirdiği infaz vakalarının belgelendiği kaydedildi. Uluslararası bir hukuk ekibinin derhal Gazze’ye giderek bir soruşturma başlatması istendi. Cinayetler raporlara yansırken Mısır’ın üç aşamalı ateşkes girişimi karşısında Netanyahu “Durmuyoruz, bu uzun savaşa devam edeceğiz” dedi.

FİLİSTİNLİLERİ YARI ÇIPLAK HALDE TEŞHİR ETTİLER: KATİLE ÖLDÜRMEK YETMİYOR!

Gazze’ye havadan, karadan ölüm yağdıran İsrail güçleri insanlık onurunu da ayaklar altına alıyor. Gazze Şeridi’ndeki bir stadyumda, aralarında çocuk ve yaşlıların olduğu Filistinliler yarı çıplak bir şekilde teşhir edildi. Bu sırada tankların namlularının esirlere çevrilmesi dikkat çekti.

2712krt01a-tum.jpg

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, İsrail’in Gazze’de hiçbir insanlık sınırını tanımadığı acı rakamlarla bir kez daha tecillendi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda günde en az 106 Filistinli çocuğu öldürdü. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye 81 gündür sürdürdüğü saldırılarda 8 bin 500 çocuk ve 6 bin 300 kadının öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, 311 sağlık çalışanı ve 40 sivil savunma görevlisinin yanı sıra 103 gazetecinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğine dikkati çekildi. 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 1,8 milyon kişinin yerinden edildiğinin altı çizildi.

Yerinden edilme sonucu 355 bin bulaşıcı hastalığı vakasının tespit edildiği kaydedildi. İsrail ordusunun, 126 hükümet tesisi ile 92 okulun yanı sıra 115’ini tümüyle yıktığı 200 camiye zarar verdiği ve 3 kiliseyi hedef alarak yıkımına sebep olduğu bildirildi. İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 65 bin konutun tamamen yıkıldığına dikkati çekilen açıklamada, toplamda 290 bin konutun zarar gördüğü paylaşıldı.

ABD'de Üniversiteler Gazze İçin Ayakta ABD'de Üniversiteler Gazze İçin Ayakta

Açıklamada, İsrail’in 140 sağlık kuruluşunu hedef aldığı, 53 sağlık merkezi ile 23 hastaneyi hizmet dışı bıraktığı ve 102 ambulansı kullanılmaz hale getirdiği belirtildi. Bu arada Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki insan hakları ihlallerini rapor haline getirip Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve Birleşmiş Milletler (BM) raportörlerine iletti.

Cenevre merkezli Euro-Med’ten yapılan açıklamada, UCM ve BM raportörlerine sunulan raporda İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği infaz vakalarının belgelendiği kaydedildi. Cenevre merkezli kuruluşun raporunda, Gazze’deki katliamda 21’inci yüzyılın en yüksek sivil kayıp oranının yaşandığı belirtildi. Uluslararası bir hukuk ekibinin derhal Gazze’ye giderek bir soruşturma başlatması istendi. Cinayetler raporlara yansırken Mısır’ın üç aşamalı ateşkes girişimi karşısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Durmuyoruz, bu uzun savaşa devam edeceğiz” dedi.

NETANYAHU ‘GÖNÜLLÜ GÖÇ’ İÇİN ÇALIŞIYOR!

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi için çalıştığını yazdı. İsrail HaYom gazetesinin haberine göre, Netanyahu’nun Likud partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Bizim sorunumuz mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı ise Gazze’deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi yönündeki açıklamaları kınadı. Hamas’tan yapılan açıklamada da Filistin halkının, topraklarından ve kutsallarından uzaklaştırılmasına yönelik planlara kesinlikle izin vermeyeceği vurgulandı. BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese ise, sözde “gönüllü göç” planının suç olduğuna dikkati çekti.

FİLİSTİNLİLERİ ÇIPLAK TEŞHİR ETTİLER

İsrail güçleri 81 gündür bombaladıkları Gazze Şeridi’ndeki bir stadyumda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu Filistinlileri yarı çıplak soyarak teşhir etti. Yerel medya kanallarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, zorla yerlerinden edilen çok sayıda Filistinli sivilin, İsrail askerlerince alıkonulduğu ve Gazze’deki bir stadyumda yarı çıplak bir şekilde toplandığı görülüyor. Aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu Filistinlileri alıkoyan ve yarı çıplak şekilde soyarak stadyumda teşhir eden İsrail güçlerine ait tankların namlularının da bu Filistinlilere doğru çevrili olduğu görülüyor. Battaniyeye sarılı bir bebeğin silahlı bir İsrail askerinin kucağında olduğu da görüntülere yansıyanlar arasında.