İnsanlığın Vicdanı Sokakta:‘Sokağın Vicdanı’ Sesini Yükseltti. Avrupa ve ABD  Şehirlerinde Meydanlar Hiç Boşalmadı İnsanlığın Vicdanı Sokakta:‘Sokağın Vicdanı’ Sesini Yükseltti. Avrupa ve ABD Şehirlerinde Meydanlar Hiç Boşalmadı

ABD ve İngiliz savaş uçakları  Yemen ’de  en az 12 noktayı bombalarken,  Yemen’deki Husiler, hiçbir saldırırın cevapsız kalmayacağını ve İsrailli  gemilere saldırmaya da devam  edeceklerini duyurdu. Husiler ayrıca, ABD- İngiltere’nin Yemen’e saldırmasının, Gazze’ye saldırıları da bizzat onların yürüttüğünü doğruladığını belirtti ve  Filistin ve Gazze’ye desteklerinin süreceğini vurguladı.

“GAZZE’YE SALDIRILARI ABD VE İNGİLTERE’NİN YÜRÜTTÜĞÜ İSPATLANDI”

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi ise ABD ve İngiltere’nin “deniz ticaretini güvenceye alma” yalanıyla Yemen’e düzenlediği saldırıların Gazze Şeridi’ne yönelik savaşı yürütenin de bu ülkeler olduğunu gösterdiğini ve saldırılara karşılık vereceklerini belirtti. Husi, “ABD ve İngiltere, Yemen’e karşı olduğu gibi, İsrailin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısını yürütenin de kendileri olduğunu bu saldırılarla bir kez daha teyit etmiştir” ifadesine yer verdi.

“Filistin’e destek sürecek”

Filistin ve Gazze’ye desteklerinin süreceğine dikkati çeken Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam ise şunları kaydetti:

“Yemen’i, Filistin’e ve Gazze’ye destek vermekten caydıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Yemen, dini ve insani duruşunu sürdürerek elinden gelen her şeyle Gazze’nin yanında duracaktır. Bu saldırılar Yemen’in sağlamlığını ve gücünü daha da artıracaktır.”

İSRAİL GEMİLERİ HEDEF ALINDI...”

“Yemen’e yönelik bu saldırıların kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yok. Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde uluslararası seyrüsefere yönelik bir tehdit yoktu. İsrail gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerinden başka hedef alınan yoktu, bunlar hedef alınmaya da devam edilecek.”

Kaynak Milli Gazete