İsrail ordu radyosu, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirdi. Siyonist İsrail Savunma Bakanı ise, "Gazze'ye dönük kara harekâtı aylarca sürebilir" açıklaması yaptı.

İsrail ordu radyosu, Gazze'ye kara harekâtının, takviye ABD kuvvetleri gelene kadar erteleneceğini duyurdu. İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının artırılması, HAMAS’ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi. Haberde, Ortadoğu'ya daha fazla ABD kuvveti gönderilmesinin elbette İsrail'in çıkarına olduğu, bu kuvvetlerin, savaşın ilerleyen aşamalarında artabilecek saldırılarla ortaklaşa hareket edilmesine yardımcı olacağı ifade edildi.

İsrail ordu radyosundan yayımlanan haberde, "ABD, İran'ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Ortadoğu'ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail'e bildirdi" ifadesi kullanıldı. Haberde, tahminlere göre takviye ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekâtının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

Bu arada İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, "Gazze'ye yönelik kara harekâtının" aylarca sürebileceğini belirtti. Galant'ın, "İsrail ordusunu durdurabilecek hiçbir şey yok. Gazze'deki kara harekâtı, oradaki son savaş olmalı çünkü sonrasında HAMAS olmayacak. Bu, bir ay, 2 ay, 3 ay sürebilir ama sonunda orada HAMAS kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete