Haaretz gazetesine İsrail'in 7 Ekim'den bu yana  Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Harel, mevcut durum karşısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin "umursamaz" davrandığını ifade etti. Harel, "İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu uzarken Netanyahu'nun hükümeti daha fazla hayale kapılıyor" başlıklı yazısıyla İsrail hükümetinin 7 Ekim sonrası politikalarını eleştirdi. Netanyahu'nun 3 yıl önce söz verdiğinin aksine İsrail'in "en huzurlu 10 yılını" yaşamadığına dikkati çeken Harel, "Tam aksine, ülke içi ve sınırlarda güvenlik tamamen aşındı" dedi.

İSRAİL, CAYDIRICILIĞINI KAYBETTİ

Harel, İsrail'in HAMAS ve Hizbullah başta olmak üzere düşmanlarına karşı "caydırıcılığını kaybettiğini" vurgulayarak, "Filistinlilerle çatışmanın Körfez ülkeleriyle barış ve normalleşme yoluyla aşılacağı düşüncesi geri tepti" yorumunu yaptı.

Gazze'deki durumun giderek "daha ölümcül ve tehlikeli" bir hal aldığını ifade eden Harel, "İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığına dair açık işaretler var ve Batı Şeria kaynama noktasına geldi. Ancak Netanyahu ve bakanları umursamaz" dedi. İsrail'in önceliklerini değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Harel ayrıca Gazze'de tutulan İsrailli esirler için "zamanın tükendiği" uyarısında bulundu.

ABD'de Üniversiteler Gazze İçin Ayakta ABD'de Üniversiteler Gazze İçin Ayakta

ESKİ MOSSAD BAŞKANI: “ESİRLER ÖLÜRSE İSRAİL KAYBEDER”

Bu arada, eski MOSSAD Başkanı Tamir Pardo, Gazze'deki savaşın, HAMAS'ın elindeki 136 esirin ölümüyle bitmesi durumunda İsrail'in ilk kez kaybetmiş olacağını belirtti. Pardo, Netanyahu'ya hitaben, "Eğer esirlerden vazgeçtiyse bunu kamuoyu önünde açıkça söylesin" ifadesini kullandı. Pardo, "Savaşı 136 tabutla (Gazze'deki İsrailli esirler) bitirecek olursak İsrail ilk kez kaybeder. Devletin, vatandaşlarını gözden çıkarma ve onlara ihanet etme (yanlışını) düzeltmesi gerekir" dedi.

Kaynak: Milli Gazete