İş Arkadaşlarınız ile Derin İlişkiler Kurma Yolları

 

İş yerinde iletişimin nasıl olması gerektiği konusunun pek çoğumuzu ilgilendirdiğini ya da artık ilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Zira bu hem başarı hem de mutluluk için aşılması gereken kilit noktadır. Sonuçta; günün büyük bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerinde nasıl iletişim kuracağımızı bilmezsek, haliyle sorun yaşarız.

Aşağıda vereceğim konuşma başlatıcılarla iş arkadaşlarınızla iletişim kurmada daha derine inin, samimiyeti geliştirin.

İş hayatında doğru iletişim kurmanın başarı ve motivasyon için ne kadar gerekli olduğunu biliyorsanız, bu önerileri dinleyin.

İşte iş yerinde hayat kurtaracak tavsiyeler;

·       Ne sıklıkla “Nasılsın?” sorusu ile bir iş görüşmesi başlattınız. Birçoğumuz için bu soru, muhtemelen aynı yanıtları ortaya çıkaracak ilk başlangıç sorumuzdur: "İyi", "Orada takılıyorum" veya belki de hafta sonunu dört gözle beklemekle ilgili bir yorum.

·       Ancak daha düşünceli sorular sorduğumuzda daha ilginç cevaplar alabiliriz. Bir iş arkadaşına daha derin bir soru sorarak, yüzeysel küçük konuşmalardan daha büyük bir şeyin kapısını açıyoruz. Ve sonuçlar olumlu ve pozitif olabilir.

·       İş arkadaşlarımızla bağlarımızı güçlendirmek için küçük adımlar attığımızda, çeşitli faydaları olan bir sosyal destek duygusu yaratırız. Güvenebileceğimiz bir destek sistemimiz olduğunda, sağlıklı davranışları seçme, stresi daha iyi yönetme, daha esnek olma ve hedeflerimize ulaşmak için daha motive olma olasılığımız daha yüksektir.

·       Bu bağlantıları kurmak, özellikle yeni bir işe başladığımızda veya organizasyonumuza yeni bir ekip üyesini davet ettiğimizde önemlidir.

 

İşyerinde iletişim kurarken sorduğumuz sorular, iletişim kurma kalitemizde pek çok fark oluşturabilir !

 

İşte bir iş arkadaşınıza “Nasılsın?” yerine, daha derin bağlantılar kurmak için sorabileceğiniz birbirinden etkili önerilen sorular:

 

1. İş dışında tutkulu olduğunuz şey nedir?

 

"İnsanların tutkularına gerçek bir ilgi duymanın gerçek bir sohbeti ateşlemeye yardımcı olduğunu keşfettim, bu yüzden iş dışında neye tutkulu olduklarını sormayı seviyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi, insanlar meslektaşları hakkında hiç tanımadıkları her türlü şeyi öğrenirler. İnsanlar çaldıkları bir enstrümanı, takip ettikleri bir yan uğraşı ya da sahip oldukları özel bir yetenek hakkında paylaşırlar. Tipik asansör konuşması olmayan bir şey sorarak organik bağlantıların oluşturulabilmesi çok güzel.”

 

— MaryBeth Hyland, kültür danışmanı, Baltimore, MD

 

2. Bu hafta olan en iyi şey neydi?

 

“Okulun tüm öğretmenleriyle haftalık toplantımız sırasında, 'Bu hafta sınıfınızda olan en iyi şey neydi?' diye sormak, yansıtıcı uygulamamızın bir parçası haline geldi. Onu harika bir hafta yapan büyük bir galibiyet ya da küçük bir jest olsun. Çoğu zaman, ek sohbet sağlar ve öğretmen arkadaşlarımız arasında böyle bir sıcaklık ve gerçek bir bağlantı sağlar.”

 

— Christine Denker, İngilizce öğretmeni ve yazar, Omaha, NE

 

3. Size nasıl destek olabilirim?

 

“Bu, hem kişisel hem de profesyonel ilişkilerimde sormayı en sevdiğim soru. Destek, farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir. Bazıları için destek, alkolsüz bir ay geçirmeyi taahhüt ederken onları mutlu bir saat için davet etmemek anlamına gelebilir. Veya satmak istedikleri yeni bir ürün veya hizmeti test etmek anlamına gelebilir. Bu, zorlu bir sağlık durumu boyunca dinleyen bir kulak olmak anlamına da gelebilir. Herkesin hemen aklına gelen bir amacı veya ihtiyacı vardır ve başkalarına nasıl görünebileceğimi bilmek ve anlamak benim için çok yardımcı oluyor.”

 

— Alyssa Towns, Ticari operasyonlar uzmanı, Denver, CO

 

4. En sevdiğiniz hobiniz nedir?

 

"Bir organizasyon sektöründe çalıştım ve bazı satın alma rutinlerini bilgisayar ortamına geçirmek için bilgiye ihtiyacımız vardı, ancak yöneticim bu göreve açık değildi. Biri bana müdürümün mağaraları ziyaret etmeyi sevdiğini söylemişti ve tesadüfen, pazar gazetesi mağara ziyaretleriyle ilgili bir makale yayınladı. Makaleyi okudum, kestim ve masasının üzerine koydum. Yazıyı okumamıştı ve görünce çok sevindi. Sadece hobisini kabul etmek, işimi yapmak için ihtiyaç duyduğum empatiyi yarattı!”

 

— Elazier Barbosa, İş danışmanı, Sao Paulo, Brezilya

 

5. Şu anda sizin için en önemli olan nedir?

 

"Bu soruyu sormayı seviyorum çünkü kendimle konuştuğum kişi arasında anında bir bağlantı kuruyor ve insanları sezgisel olarak düşündürüyor. Bazen hepimiz yapmakla o kadar meşgulüz ki, yaptığımız şeyi neden yaptığımızı düşünmeye zaman ayırmıyoruz. Neyin anlamlı olduğunu şimdi yeniden değerlendirmek, enerjimizi ve dikkatimizi anda olmaya yeniden odaklar. Bu soru, hızlı ve akılda kalıcı bir enerji tazeleyici ve hayatınızdaki insanlarla daha güvenilir ve daha yakın bir etkileşimi teşvik etmenin düşündürücü bir yoludur.”

 

— Randi Levin, Geçiş dönemi stratejisti, NJ/NYC

 

6. Beş yıl sonra neyi kutlamak istiyorsunuz?

 

"İnsanlara şunu sormayı seviyorum, 'Bundan beş yıl sonra başarınızı veya hedefinizi kutlayacağımızı hayal edin. Kutlamak ne olurdu?' Hepimizin hedefleri ve özlemleri var. Bu soru, nihayetinde neye doğru çalıştıklarını bilmeme izin veriyor. Ayrıca, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilecek bir araç, kaynak veya kişiyle bağlantı kurmalarına yardımcı olup olamayacağımı görmemi sağlıyor.”

 

— Dan Chan, Sanal sihirbaz, San Francisco, CA

 

7. Aileniz nasıl?

 

“Aile hakkında konuşmanın buzu kırmanın en etkili yollarından biri olduğuna inanıyorum. Şahsen ailemle her zaman anlaşamadığımız ilginç bir ilişkim var. zaman ve tamam! Çoğu insanın ilişki kurabileceğinden eminim, ancak bunun hakkında konuşmuyorlar. Bunu doğal bir şekilde gündeme getirmek ve hatta şaka yapmak, utanmak ya da utanmak yerine başkalarını konuşmak için rahatlatır. Ailemi seviyorum ama hepimiz insanız, neden bunun hakkında konuşup iniş çıkışları normalleştirmeyelim?”

 

— Martin Sevillano, Mimari tasarımcı, Los Angeles, CA

 

8. Sevdiğiniz filmler veya kitaplar nelerdir?

 

“İşleri ve sözleşmeleri sürekli değişen serbest çalışan bir yapımcıyım; Her zaman yeni insanlarla tanışıyorum ve iştekilerle bağlantı kurma arzusu sürekli bir süreç. Bir iş arkadaşımı özellikle iyi tanımıyorsam, konuyu güncel ve çoğu insanın hakkında fikir sahibi olacağı bir konuda, örneğin son zamanlarda izledikleri iyi filmler veya şu anda okudukları bir kitap gibi tutmaya çalışabilirim. . Bu şekilde ilgi alanları hakkında daha fazla şey öğreniyorum ve umarım odaklanacak ortak bir konuşma noktası bulabilirim.”

 

— Stephanie Purcell, Serbest yapımcı, New York, NY

 

9. Şu anda ne öğreniyorsun?

 

“Bu soru merak uyandıran ve becerilerinizi geliştiren bir soru. İlişkiler kurmanıza ve sürdürmenize izin verdiğini ve bir iş arkadaşınızla aynı ilgiyi paylaşmanıza yardımcı olduğunu görüyorum.”

 

— Loreta Pivoriunaite, Performans stratejisti, Litvanya

 

10. Son zamanlarda ne tür hediyeler veya fırsatlar aldınız?

 

"Genel bir 'Neler oluyor?' veya 'Neler yapıyorsun?' gibi sorular yerine, daha perspektif temelli bir soru sormayı seviyorum. Genellikle kişiyi hazırlıksız yakalar ve bir anlık duraksamaya neden olur. Tepki daha düşünceli olma eğilimindedir ve hatta bazen hayatlarında olumsuz olarak algılanan bir şeyin tamamen yeniden çerçevelenmesine yol açar.”

 

— Julie Bronsteater, Kişisel ve yönetici koçu, Chicago, IL

 

Ekibinizle nasıl anlamlı bağlantılar kuracağınızla ilgili daha fazla bilgi için iletişim hatlarından 0544 724 36 50 den benimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yazılarımla ilgili yapıcı yorumlarınızı aşağıda paylaşın.  

Unutmayın, biz birlikte daha güçlüyüz !

Büyüyüp sonra birleşmek yerine, önce birleşip sonra birlikte yükselelim !!!