İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, iktidarın 2019 yılında başlattığı her yıl 100 bin konut projesinin akıbetini sordu: "500 bin konut nerede?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2019 yılında başlatılan ve her yıl 100 bin konut yapılması planlanan sosyal konut projesine yönelik eleştirilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Ongun, paylaşımında projenin gerçekleşme durumunu sorgulayarak, "Her yıl 100 bin sosyal konut vaat ettiler, olmadı! O zaman hep beraber soralım: 500 bin konut nerede?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle duyurulan projede, Türkiye genelinde her yıl 100 bin sosyal konut yapılması hedeflenmişti. Ancak Ongun'un paylaşımı, projenin vaat edilen hedeflere ulaşıp ulaşmadığı konusunda soru işaretleri yarattı.

Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, projenin gerçekleşme durumunu ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal konut projelerinin vatandaşlar için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Ongun, projenin şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

Dövizden Borsa Yatırımcılarına Dikkat: Türkiye Öngörülerini IMF Güncelledi Dövizden Borsa Yatırımcılarına Dikkat: Türkiye Öngörülerini IMF Güncelledi

Resim