Ömer Adil, "Herkes Haber Verir, Millî Gazete’miz Karar Verir!.." başlıklı yazısında, İskoçya’nın "Müslüman" yeni başbakanının, başbakanlık resmi konutu Bute House’daki ilk gününde, ailesiyle birlikte kıldığı teravih namazının, önceki gün sosyal medyada ve ulusal medyada gündem olmasını ele aldı.

Bu haberi, Ulusal medyadaki "bizim mahalle"nin birinci sayfadan sevinçle verdiğini, sosyal medyadaki mutluluk mesajlarıyla benzer olduğunu söyledi. 

Bir tek Millî Gazete'nin farklı bir yorum getirdiğini belirten Ömer Adil, "Elbette İskoçya gibi bir ülkenin başbakanının hem resmi konutta hem de cemaatle namaz kılması, ilk bakışta son derece sevindirici bir durumdu. Ama kazın ayağı hiç de öyle değildi" dedi.

Adil, çiçeği burnunda Başbakan Hamza Yusuf’un geçmişteki icraatlarına bakıldığında, "her ne kadar ilk Müslüman başbakan olarak basında boy boy resimlerle yerini alsa da aslında İslam dininin kesin emirlerle yasakladığı ve bir kavmin bu gerekçeyle yok edildiği sapkınlığa yani diğer bir adıyla LGBT’lilere açık destek" verdiğinin görüleceğini belirtti.

Milli Gazete yazarı Ömer Adil, Müslüman Başbakan diye pazarlanan Pakistan asıllı Hamza Yusuf'un sapkınlığı normal karşılamanın ötesi geçtiğini, daha ileri giderek destek verdiğini vurguladı.

Ömer Adil şöyle devam etti:

"Yusuf, LGBT lobisinin desteği ile seçildi çünkü rakibi Kate Forbes, ilginç bir şekilde kendi inançları çerçevesinde 'dini ve vicdani' sebeplerle eşcinsel evliliğe karşı olduğunu açıklamıştı ve seçimi kaybetti. Yusuf, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada 'herkes için eşitlikten yana olduğunu' ifade ederken, eşcinsel evliliği açıkça savunmuş ve eşcinseller için cinsiyet konusunda hukuki reformlar yapılması gerektiğini ifade etmişti. Açık bir LGBT destekçisi olarak öne çıkan Yusuf, 'eşcinsel evliliği günah olarak görmediğini' de kaydetmişti. Başbakan Yusuf, bu kararını gizleme ihtiyacı duymamış, hatta seçim çalışmaları boyunca LGBT’lilere özgürlük vaadinde bulunmuştu."

Ömer Adil, Milli Gazete'nin ulusal basındaki diğer gazetelerden ve "bizim mahalle" diye anılanlardan farkının Hamza Yusuf üzerinden yürütülen LGBT ile barışık Müslümanlık operasyonuna düşmemesi olduğunu paylaştığı gazete küpürleriyle gösterdi.

Yazının tamamı için tıklayınız