Son dakika haberi... Hamas'ın siyasi liderlerinden Halid Meşal, İsrail'e yönelik operasyonun ardından ilk kez konuştu. Meşal, "Saldırıyı öğrendiğimde iftihar ettim. Bu adım İsrail'in cinayetlerine yapılmış doğal bir tepkidir, doğal bir reflekstir. Kurban ile cellat bir tutulmaz" ifadelerini kullandı. Meşal, 7 Ekim'in önemine dikkat çekerken, "7 Ekim ateşinin sebebi şuydu: İsrail ateşle oynadı" dedi...

Hamas'ın siyasi liderlerinden Halid Meşal, İsrail'in Filistin'e sekiz gündür devam eden operasyonları sonrası ilk kez konuştu. Meşal, 7 Ekim'de Kassam Tugayları tarafından İsrail tarafına gerçekleştirilen operasyondan haberi olmadığını ve televizyondan öğrendiğini söyleyerek, "Öncelikle size ve Türkiye'dekilere hoş geldiniz diyorum. Saha ile ilgili bilgiler ihtisasa göre dağılır. Askeri direniş tugayları vardır. Saha ile ilgili planları onlar alırlar. Siyasi kararları ise bizim yönetimimize bağlıdır. 7 Ekim'de olanlar sahada olanlar ile ilgiliydi. Hamas hareketinin genel stratejiisi dahilindeydi. İşgalden kurtarmaya yönelik bir adımdı.

Tek başımaydım sabah namazından çıkmıştım. Haber geldi ve televizyonlar paylaştı, biz de bu şekildehaberdar olduk. İlk başta kimin gerçekleştirdiğini bilmiyorduk sonrasında detayları biz de öğrendik. Sonrasında da Hamas üyeleri toplantıya çağrıldı" ifadelerini kullandı.

'HABERİ ALDIĞIMDA İFTİHAR ETTİM'

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Meşal, "Haberi aldığımda iftihar ettim, evet iftihar ettim. Askeri kollarla gurur duyduk" dedi.

Bu olayların 1948'ten itibaren başladığını söyleyen Meşal, operasyonlar öncesinde istişare yapıldığını, herkesin bu adımlarda mutabık kaldığını söyleyerek, "Bu adım İsrail'in cinayetlerine doğal gelen bir tepkiydi. Olan olay doğal bir refleksti, Gazze halkı tarafından İsrail'in birikmiş tepkilerine karşı birikmiş bir tepkiydi. İsrail Mescid-i Aksa'nın içindeydi" dedi.

'7 EKİM ATEŞİ'NİN SEBEBİ

Meşal, 'Neden bu zamanın seçildiği' sorusuna ise "Bunun kıvılcımı İsrail'in son politikalarıydı. 7 Ekim ateşinin sebebi şuydu: İsrail ateşle oynadı. Birisi ateşle oynuyor" şeklinde yanıt verdi.