Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, hakkında çıkan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. İddiaları yalanlayan Erkan “Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD’deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi. Ancak birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar…" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında son birkaç gündür çeşitli iddialar gündemde.

Başkan Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda bir çalışanı işten çıkardığı ileri sürülmüştü. İşten çıkarılan Büşra Bozkurt’un iddialarına göre bankada bir başka kadın çalışan da Erol Erkan tarafından tokatlandığı öne sürüldü.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'ya konuşan Erol Erkan iddialarla ilgili olarak, “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?” yanıtını verdi.

'BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI NE YAZIK Kİ...'

Bunun üzerine suçlamaların odağındaki baba Erol Erkan’a neden komplo olarak düşündüğünü sordum.

İşte yanıtı “Bakın Toygun bey, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek’in liderlik ettiği yeni ekonomi ekibinin kurulması ve kızımız Gaye Erkan’ın bu güçlü ekibe katılmasıyla CDS’ler oldukça düştü. Türkiye’de ekonomi ortamına güven tazelendi. Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD’deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi. Ancak birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar…

Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı. Merkez Bankası’nda çalışan, bugünkü dayak attığım söylenen Kübra adlı bir kadın çalışan, Başkan ile görüşmek istiyor. Ancak Başkan ABD’de olduğu için görüşemiyor. Annesi ve babası olarak bizimle görüşmek istiyor. Bize anlattıkları dehşet vericiydi. Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. WhatsApp mesajlarında da Kübra adlı çalışanın adını kullanarak bizlere iftira atılacağı, başkanın da bizler üzerinden yıpratılarak itibarının yerlere serileceği amaçlanmıştı. Akşam da kendisine teşekkür mesajı gönderdik. Yaptığı tam anlamıyla iyi bir insanlık örneğiydi. Mesajlarda görebilirsiniz. Tarih 5 ve 6 Ocak. Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanımla görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki “Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım. İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak.”

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldığı sebebiyle CİMER'e şikayette bulunan Büşra Bozkurt, CİMER'e anlattıkları için, "Eksik bile kalır" dedi. Kendisi gibi başka çalışanların da mağdur olduğunu söyleyen Bozkurt, baba Erol Erkan'ın bir çalışanı tokatladığına dair kamera kayıtlarının bulunduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan hakkında yapılan CİMER şikayeti ile gündeme gelen Büşra Bozkurt, kendisinin ve birçok Merkez Bankası çalışanının Erol Erkan tarafından mağdur edildiğini iddia etti. Bozkurt, Erol Erkan'ın bir çalışanı asansörde tokatlayıp işten çıkardığını ve bu olayın güvenlik kamerası kayıtlarında olduğunu belirtti.

Davutoğlu'ndan Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara sert tepki: Nepotizm virüsü yayılıyor Davutoğlu'ndan Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara sert tepki: Nepotizm virüsü yayılıyor

Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, yaşadığı mağduriyetle ilgili Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Bozkurt, CİMER'e yaptığı şikayetlerin eksik olduğunu belirtirken, Erol Erkan'ın "yetkisiz bir kişi" olarak bankada önemli bir güce sahip olduğunu ve kendisi gibi birçok çalışanı mağdur ettiğini ifade etti.

Büşra Bozkurt

Bozkurt, Gaye Erkan'dan herhangi bir rahatsızlık verici davranış görmediğini ifade ederken, Erol Erkan'ın Merkez Bankası'nda resmi bir yetkisi olmamasına rağmen önemli bir güce sahip olduğunu ve kimsenin onun talimatlarına karşı çıkamadığını söyledi. Ayrıca, Erol Erkan'ın başkan yardımcısının odasını kullanarak, makam arabası ve özel koruma gibi imkanlardan yararlandığını belirtti.

Gaye Erkan neden gündemde, ne oldu? Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan kimdir? - Hürsöz Gazetesi - Sondakika Tokat Haber, Yerel Haber, Tokat Yerel Haber, Hürsöz GazetesiErol Erkan

Bozkurt, Erol Erkan'ın banka çalışanlarına yönelik sert davranışlarından bahsederken, kendisinin de işten çıkarılma sürecinde aşağılandığını, tehdit edildiğini ve mağdur edildiğini dile getirdi. Ayrıca, Erol Erkan'ın başkanlık katına sadece ailenin kullanımı için özel bir mutfak yaptırdığını ve bu mutfaktan yapılan lüks harcamaların Sayıştay denetiminde ortaya çıkabileceğini iddia etti.

Hafize Gaye Erkan iddialar karşısında sessizliğini bozdu: Yasal haklarımı kullanacağım Hafize Gaye Erkan iddialar karşısında sessizliğini bozdu: Yasal haklarımı kullanacağım

NE OLMUŞTU

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER'e şikayette bulunmuştu. Bozkurt, Erol Erkan'ın bankada resmi olmayan bir yönetici konumuna getirildiğini, çalışanların işe alınması, çıkarılması ve tayin gibi konularda etkili olduğunu iddia etmişti. Ayrıca, Erol Erkan'a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini söylemişti.

Bu iddiaların ardından, ismini açıklamak istemeyen bir üst düzey Merkez Bankası yetkilisi, bankanın çalışanları için yapılmış sosyal tesislerin Hafize Gaye Erkan'ın ailesine tahsis edildiğini ileri sürmüştü.

GAYE ERKAN İDDİALARA DOĞRUDAN YANIT VERMEKTEN KAÇINMIŞTI

Bu iddialar üzerine, Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Erkan, “Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur” diyerek iddiaları yalanladı ve asılsız iddialara karşı şaşkınlık ve üzüntüsünü dile getirmişti. Ayrıca, bu iddialara karşı yasal haklarını kullanacağını belirtmişti. Erkan, dilekçedeki iddialardan ve iddiaların sahibi Merkez Bankası çalışanından bahsetmeden dilekçe ile ilgili yapılan haberleri yalanlaması dikkat çekmişti.