İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Eski SPK Başkanvekili Enver Usca ve BDDK Daire Başkanı Mustafa Alper Taş'ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Eski SPK yöneticisi Kürşad Sait Babuçcu hakkında adli kontrol kararı verilirken, eski SPK Kurul Üyesi Bülent Murat Haholu savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında adliyeye sevk edilen 6 şüphelinin işlemleri tamamlandı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Enver Usca, eski SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı Ercan Urkan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Uygulama 4. Daire Başkanı Mustafa Alper Taş ve Tera Holding İdari İşler Direktörü Ümit Sincanlı tutuklandı.
Şüphelilerden eski SPK Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı Kürşad Sait Babuçcu hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Eski SPK Kurul Üyesi Bülent Murat Haholu ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
TUTUKLANAN DÖRT İSİM VE SUÇLAMALAR
Soruşturmada tutuklanan isimler ve haklarında belirtilen Türk Ceza Kanunu maddeleri şöyle:
Ümit Sincanlı – Tera Holding İdari İşler Direktörü: TCK 220/2 ve 282/1. Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üyelik ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama.
Mustafa Alper Taş – BDDK Uygulama 4. Daire Başkanı: TCK 252. Rüşvet.
Ercan Urkan – Eski SPK Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı: TCK 252/2. Rüşvet alma.
Enver Usca – Eski SPK Kurul Başkanvekili: TCK 252/2. Rüşvet alma.
İKİ ESKİ SPK YÖNETİCİSİNDEN BİRİNE ADLİ KONTROL, DİĞERİNE SERBEST BIRAKMA
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer iki şüpheli hakkında ise tutuklama kararı verilmedi.
Eski SPK Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı Kürşad Sait Babuçcu hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, eski SPK Kurul Üyesi Bülent Murat Haholu savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Böylece altı şüpheliye ilişkin adli işlemler, dört tutuklama, bir adli kontrol ve bir serbest bırakma kararıyla sonuçlandı.
SORUŞTURMA 3 KASIM'DA SPK VE BDDK YÖNETİCİLERİNE UZANMIŞTI
Karar'da yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturması kapsamında 3 Kasım'da, aralarında eski SPK yöneticileri, BDDK'da görevli bir daire başkanı ve Tera Holding yöneticisinin bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 6 Kasım'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.



