Eski Beyaz Saray yetkilisi Ekonomist Paul Craig Roberts, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları bahane eden ABD'nin bölgesel savaş çıkarmaya çalıştığını belirtti. Roberts, amacın İran ve Suriye'yi de çatışmanın içine çekmek olduğunu aktardı.

Eski ABD Başkanı olan Ronald Reagan döneminde Beyaz Saray'da yetkili olan Ekonomist Paul Craig Roberts, İsrail- Filistin savaşı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

'ABD'NİN AMACI ÇATIŞMALARI GENİŞLETMEK'

Kişisel web sitesinde bir makale paylaşan Roberts, ABD'nin, İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışmayı "bölgesel savaşa neden olacak şekilde genişletmek istediğini" iddia etti.

İRAN VE SURİYE DETAYI

Roberts, "Amaç, İran ve Suriye'yi çatışmanın içine çekmek ve böylece yeni muhafazakârların Ortadoğu'da savaşları yeniden başlatmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

'KONTROLDEN ÇIKMASINA ENGEL YOK'

Roberts, "Çok sayıda ABD askerinin, silahının ve hava kuvvetlerinin İsrail'e transferinin, Washington'un bölgedeki niyetlerini teyit ettiğini" dedi.

3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı 3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı

Roberts ayrıca, "Görünüşe göre kimse makul sesleri duymuyor. Başka bir deyişle, çatışmanın kontrolden çıkmasının önünde hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: Karar