Çalışanların büyümeden aldığı pay, bu yılın ilk çeyreğinde %42 olarak gerçekleşti. 1998 yılından beri görülen en yüksek seviyeyi yakalamış bulunuyoruz.

Pazartesi açıklanacak TUIK Mayıs enflasyon anketinde yıllık enflasyonu %75’e yaklaşması öngörülüyor. Ardından, yüksek baz etkisinin veri serisinden çıkması nedeniyle enflasyonda düşüş başlayacak. Ancak bu sürecini kalıcı  olacağı hususunda ekonomistlerin şüpheleri var.  Mehmet Şimşek şefliğindeki Ekonomik İstikrar Programının geliştirilmesi şart.  Başkan Erdoğan, AKP’nin Kızılcahaman kampından yaptığı sosyal medya paylaşımında, bu konuda güvence verdi.

“Fahiş fiyat ve fırsatçılığa karşı elimiz, yeni düzenlemeyle daha da güçlendi” diyen Erdoğan, “Enflasyon inşallah ikinci yarıda iniş trendine girecek” ifadelerini kullandı.

TÜİK tarafından önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, dikkat çeken mesaj geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erdoğan’ın mesajı şu şekilde:

“Dış politikadan ekonomiye, terörle mücadeleden 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılmasına kadar her alanda yoğun mesai içindeyiz.

Ekonomide 2024 yılına dair veriler güzel gelmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde %5,7 ile üst üste 15 çeyrek büyüme kaydetti.

Çalışanların büyümeden aldığı pay, bu yılın ilk çeyreğinde %42 olarak gerçekleşti. 1998 yılından beri görülen en yüksek seviyeyi yakalamış bulunuyoruz.

Enflasyon, inşallah yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek.

Son dönemde açıklanan verilerin neredeyse tamamı Orta Vadeli Program’a uygun seyrediyor.

Milletvekili Çocuklarına Meclis Kıyağı: İsim İsim Vekil Çocukları Kıyağı... Milletvekili Çocuklarına Meclis Kıyağı: İsim İsim Vekil Çocukları Kıyağı...

Hayat pahalılığını körükleyen fahiş fiyat ve fırsatçılık sorununda yeni düzenlemeyle birlikte elimiz daha da güçlendi.

Milletimizi bizar eden diğer konularla ilgili gerekli adımları atıyoruz.

Seçkinlerin, tuzu kuruların, sesi çok çıkanların değil; sessiz yığınların sesi, milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Para Analiz

Editör: Ahmet Kacır