Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası emeklilere ek yüzde 5 zam yapıldığını açıklaması hayal kırıklığına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası emeklilere ek  yüzde 5 zam yapıldığını açıkladı. Beklentileri karşılamayan yeni zam oranı, emeklileri açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmeye devam etti. 

Emeklilerin, çalışanların enflasyon karşısın ezilmesine rağmen ek zam oranının refah payının seviyesinde olmaması hayal kırıklığına neden oldu. 

Yüksek enflasyon ve eşya fiyatlarındaki dalgalanma emeklilerin bu şartlarda geçimlerini, bu zam oranıyla daha da kötü duruma düşürdü. 

Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi Maaşlar ilk Üç Ayda Eridi Gitti: Emekli ve Asgari Ücretli Enflasyona Yenildi

TÜİK'in tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre yıllık enflasyon yüzde 64,8 iken resmi gıda enflasyonunun ise yüzde 72 olduğu noktada yüzde 5'lik ek zam ile birlikte emeklilere yapılan yüzde 42'lik zam sonrası hükümet, emekliyi yüksek enflasyonlu hayat pahalılığına terk etti.

TÜRK-İŞ verilerine göre aralık ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 14 bin 431 TL, yoksulluk sınırı 47 bin TL olarak hesaplandığı bu şartlarda emekli maaşlarına yapılan zamla, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması mümkün görünmüyor.

Resim