Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, katıldığı bir canlı yayında son iki günde 12 şehit verilmesine sert tepki gösterdi. Solmaztürk, yaşananlar sonrası Milli Savunma Komisyonu üyeleri hakkında "Askeri harekatta şehit verebilirsiniz ancak iki yıla yakın süredir devam eden bir operasyon var. Bu süre normal değildir." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, son iki günde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 şehit verildiğini ve 1 askerinde yaralandığı açıkladı. Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, şehit haberleri sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'OPERASYONUN İKİ YIL SÜRMESİ NORMAL DEĞİL'

KRT canlı yayınında konuşan Solmaztürk, Milli Savunma Komisyonu üyelerine tepki göstererek iki günde 12 şehit verilmesi ile alakalı operasyonun iki yıla yakın süredir devam etmesinin normal olmadığına değindi.

'HİÇ Mİ SIKILMIYORSUNUZ?'

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk'ün konu ile alakalı ifadeleri şu şekilde:

Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı

"İnsanlar hafta sonunu ailesiyle geçiriyor ama şu an bizim şehitlerimiz orada can veriyor. Askeri harekatta şehit verebilirsiniz ancak iki yıla yakın süredir devam eden bir operasyon var. Bu süre normal değildir. Operasyon dediğimiz sınırlı süreyle, sınırlı hedeflere yönelik askeri harekattır. Daha ne kadar süre şehit vermeye devam edeceksiniz ve ne amaçla? Siz TSK olarak bir yıl 8 ay kaldığınız bölgede bu kadar şehit veriyorsanız burada bir sorun vardır. Milli Savunma Komisyonu üyelerine soruyorum, hiç mi sıkılmıyorsunuz? Askeri harekatın başarı kriteri kaç tane adam öldürdüğünüz değildir."