Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Türkiye'nin düzenli göçe ihtiyacı var" açıklamasına tepkiler sürerken her geçen gün doktor göçünde yaşanan artış sağlıkta alarm zillerinin daha yüksek sesle çalmasına neden oluyor. TTB verilerine göre, sadece ekim ayında 256 doktor, yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi aldı. Böylece 2023'ün ilk 10 ayında yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi alan doktor sayısı 2 bin 541 oldu. Bu sayısı 2022'nin tamamında 2 bin 154'tü.

12. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesi üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz "Amacımız, düzensiz göçle sonuna kadar mücadele etme, düzenli göçü ise destekleme ve kurumsal olarak sürdürme" demişti. Yılmaz'ın açıklamalarına “Önce beyin göçünü durdurun” tepkisi gelmişti.

Yılmaz'ın açıklamalarına yönelik eleştiriler sürerken Türkiye'nin hekim göçü çıkmazı Ekim ayı verileriyle bir kez daha tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktı. TTB verilerine göre, sadece ekim ayında 256 doktor, yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi aldı.

Ezber Bozan ve Düşündüren Araştırma! Kalp Hastalığının Sebebi Covid Aşısı mı? Ezber Bozan ve Düşündüren Araştırma! Kalp Hastalığının Sebebi Covid Aşısı mı?

10 AYLIK GÖÇ İSTEĞİ 2022'YI SOLLADI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) doktorların yurt dışında çalışabilmeleri için almaları gereken 'iyi hal belgesi' başvurusuyla ilgili güncel verileri açıkladı. TTB’nin verilerine göre ekim ayında; 256 doktor yurt dışına gitmek için iyi hal belgesi aldı. Böylece 2023'ün ilk 10 ayında yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi alan doktor sayısı 2 bin 541 oldu. 2022 yılında iyi hal belgesi alan doktor sayısı 2 bin 154 olarak açıklanmıştı.

GÖÇE KARŞI TTB'DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

TBB’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hekim göçünün başlıca sebeplerinden sağlıkta şiddete karşı mücadeleyi sürdürüyor, tüm hekimleri ‘TTB Yanımda’ uygulamasını indirerek çalışma ortamlarında dayanışma ile güvende olmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: Karar