Gazze’de son 72 saatte 13 çocuk açlıktan ölürken İsrail’in insani yardım için bekleyenlerin üstüne açtığı ateşte en az 104 kişi hayatını kaybetti. Ramazan’da ateşkes konuşulurken gelen katliam, Tel Aviv’in insanlık namına ne varsa yok saydığını gösterdi. Dünyanın gözü önünde yaşananlar karşısında ‘Bu soykırıma bir dur diyen çıkmayacak mı’ çığlığı yükseldi.

ABD Başkanı’nın Ramazan’da ateşkese dönük açıklamaları sonrası diken üstünde süreç işlerken korkunç haber geldi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, kentin güneyinde insani yardım almayı bekleyen insanlara İsrail’in ateş açması sonucunda en az 104 kişinin öldüğünü, 700’den fazla yaralı olduğunu bildirdi. Bakanlık açıklamasında saldırının planlı yapıldığı belirtilerek ‘İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini biliyordu’ denildi.

HER GÜN KADINLAR ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR DÜNYA HÂLÂ NEYİ BEKLİYOR

Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyaya ‘Kadın ve çocuklara dönük soykırıma karşı acil müdahale gerekiyor’ çağrısında bulunuldu. Birleşmiş Milletler de insani yardımların sistematik olarak engellendiğini kaydetti. İsrail ordu sözcüsü ise bahsi geçen bölgeye topçu ateşinde bulunulduğuna dair bir bilgi olmadığını ileri sürdü. Tel Aviv yönetiminin dünyaya meydan okuyan son kanlı cüretinin 146 gündür süren zulmün bitirilmesinde bir dönüm noktası olması gerektiği belirtildi.

ANNELERİN SÜTÜ KESİLİYOR BEBEKLER CAN VERİYOR

Gazze’de Netanyahu hükümeti açlığı da silaha çevirirken en büyük zulüm en masumları vuruyor. İsrail’in saldırılarıyla halkı aç ve susuz bırakarak insani felakete neden olduğu kentte açlıktan hayatını kaybeden çocukların sayısı 13’e yükseldi. Annelerin de yetersiz beslenme nedeniyle bebeklerini emziremediği belirtildi.

0103krt01a-tum.jpg

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, Sistematik olarak Gazze’yi aylardır açlığa mahkum eden İsrail, ailesine bir lokma götürmek için yardım bekleyen Filistinlileri dahi katlederek yine vahşette sınır tanımadı. İsrail ordusu, dün sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağında insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef aldı.

Ramazan’da ateşkes olasılığı konuşulurken düzenlenen bu katliamda en az 104 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı da 760’a yükseldi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyenlere düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sözcü Kudra, İsrail’in saldırısında ölen ve yaralananların Gazze’nin kuzeyindeki hastanelere sevk edildiğini aktararak “Sağlık ekipleri, hala kısıtlı imkanlarla ciddi vakalarla ilgilenmeye devam ediyor.” ifadesini kullandı. Görgü tanıkları, İsrail’in ölü ve yaralıları Şifa Hastanesine taşıyan sağlık ekipleri ile sivilleri de hedef aldığını açıklamıştı.

Gazze’deki hükümet yaptığı açıklamada, İsrail’in insani yardım bekleyenlere yönelik saldırısının “kasıtlı ve planlı” olduğunu vurgulayarak, “İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.” ifadelerini kullandı.

Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor

İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde 700 bin kişiyi zorla aç bıraktığına vurgu yapılan açıklamada, “İsrail işgalinin aç bıraktığı sivillerin öldürülmesinden İsrail’i, ABD yönetimini, uluslararası toplumu ve uluslararası kuruluşları sorumlu tutuyoruz” sözleriyle devam edildi.

Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bini aştığını duyurdu. Açıklamaya göre, Gazze’de en az 30 bin 35 kişi öldü ve 70 bin 457 kişi yaralandı.

GAZZE’DE 7 ÇOCUK DAHA ‘AÇLIKTAN’ ÖLDÜ

İsrail’in 4 aydan uzun süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek “insani bir felakete” sebep olduğu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde 7 çocuğun daha açlıktan öldüğü belirtildi. İsrail’in engeli nedeniyle İnsani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve Gazze kentinde açlıktan ölen çocukların sayısı 13’e yükseldi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, “İşgalci İsrail Gazze halkına yeni bir savaş başlattı o da aç bırakma savaşıdır. İsrail’in aç bırakma savaşı neticesinde ölenlerin sayısı özellikle çocuklar arasında artıyor ve yoğun bakımda açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya kalan çok sayıda çocuk var.” açıklamasını yaptı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, önceki gün, Gazze’nin kuzeyinde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli çocukların sayısının 6’ya çıktığını duyurmuştu. Çocukların 4’ünün yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalan Kemal Advan Hastanesinde, 2’sinin de İsrail ordusunun baskın yaparak ciddi zarar verdiği Gazze’deki Şifa Hastanesinde yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

KENDİNİ YAKAN ASKERDEN GÖZ YAŞARTAN VASİYET

ABD ordusunun İsrail’in Gazze’deki eylemlerine ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell’in, birikimlerini Filistinli çocuklara yönlendirdiği ortaya çıktı. ABD’nin Ulusal Halk Radyosuna (NPR) konuşan gazeteci Quil Lawrence, Bushnell’in birlikte çalıştığı yardım kuruluşuyla vasiyetini oldukça dikkatli şekilde planladığını açıkladığını kaydetti. Lawrence, Bushnell’in eylemini önceden planladığına işaret ederek, “Bir vasiyetname hazırlamış ve birikimlerinin Filistinli Çocuklara Yardım Fonuna bağışlanmasını istemiş.” dedi.

Gazeteci, ayrıca Bushnell’in kedisine komşusunun bakmasını sağlamaya kadar her şeyi ayarladığını anlattı. Askerlik arkadaşı Levi Pierpont ise kendisi ve Bushnell’in orduda şahit oldukları olaylar nedeniyle zaman içinde savaşlara bakışlarının değiştiğini söylemişti. ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, 24 Şubat’ta İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde “Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim.” demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.