Hz. Danyal, Hz. Lokman, Hz. Şit gibi peygamberlerin makamlarının da bulunduğu tarihi noktada alkollü bir işletme istemeyen yöre halkı, yetkililerden işletmenin kapatılmasını istiyor. Hüseyin Kuşoğlu, “Manevi açıdan önemli değerlere sahip bu topraklarda bu işletmenin açık olması kabul edilemez. Bu rezalet artık son bulmalı” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Hz. Danyal Peygamber’in (A.S.) kabrinin karşısında, Hz. Lokman (A.S.), Hz. Şit (A.S.) ve Hz. Bilalî Habeşi’nin (R.A.) makamlarının çok yakınında işletilen alkollü bir restorana vatandaşlar tepki gösteriyor. Tarsus’un manevi açıdan zengin olan bu tarihi noktasında böylesine bir işletmenin bulunması Anadolu Gençlik Derneği, Ashab-ı Kehf Platformu ve diğer duyarlı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Konuyu yakından takip eden Tarsus İlçe Müftülüğü de bölgede faaliyet gösteren alkollü işletmeden rahatsız. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini belirterek yetkilileri göreve davet ediyor.

“HZ. DANYAL MAKAMINA BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR”

Milli Gazete'den Ahmet Bilgiç'in haberine göre, Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Hüseyin Kuşoğlu, “Bu işletme, Tarsus’umuzun manevi ve ulvi değeri olan Hz. Danyal makamına büyük bir saygısızlıktır. Manevi açıdan böylesine önemli değerlere sahip topraklarda bu işletmenin açık olması kabul edilemez” dedi. İşletmenin faaliyetleriyle ilgili de iktidarı eleştiren Kuşoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi binalar içkili mekânlara dönüştürülüyor. Bu mekânlara ruhsatlar da bakanlık tarafından veriliyor. Bu rezalet ve kepazelik bir an önce son bulmalı, artık yeter. Bölge halkı olarak bu işletmenin ivedilikle kapatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.