Balıkesir'de özel bir firmaya ait ve tepe lambaları yanmış vaziyette seyreden ambulanstan 9 kilo 14 gram uyuşturucu, ruhsatsız silah ve 2 şarjör ele geçirildi. Narkotik köpeği 'Danga'nın da dahil olduğu operasyonda, ambulansın içinde valize zulalanmış uyuşturucu maddeler kısa süre içerisinde bulundu. Operasyon anları kameralara yansırken 3 kişi gözaltına alındı.

İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü İYİ Partide Yeni Başkan İçin Karar Günü

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, "Bu kadarına da pes!" dedirten bir operasyona imza attı.

8339303.jpg

Emniyet ekipleri bir süredir izini sürdükleri kişilerin uyuşturucu sevkiyatı yapacağı bilgisine ulaştı. Zanlıların dikkat çekmemek için ambulans kiraladıkları ve uyuşturucuları bu şekilde taşıdıklarının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı.

8339302.jpg

9 KİLO 14 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, tepe lambaları yanmış vaziyette seyreden Okan A. (33) idaresindeki 34 RE 1140 plakalı ambulansı Değirmenboğazı mevkiindeki uygulama noktasında durdurdu.

8339304.jpg

Narkotik dedektör köpeği "Dangal" ile ambulansta yapılan aramada, malzemelerin arasına gizlenmiş bavulun içinde 9 kilo 14 gram skunk (genetiği değiştirilmiş esrar), ruhsatsız tabanca ve 2 şarjör ele geçirdi.

8339305.jpg

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan ambulans sürücüsü Okan A. ile acil tıp teknisyeni Aptullah Y. (26) ve Cankan E. (33), emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlıların sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

8339018.jpg

Şüphelilerden Okan A'nın aynı zamanda aracın sahibi olduğu, ambulansın sadece özel hastanelere hizmet verdiği ve acil tıp teknisyeni Aptullah Y'nin kamuda görev yapmadığı öğrenildi.

8339986.jpg

Ambulansla ilgili de idari soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Karar