Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Atina Büyükelçiliği skandal bir paylaşıma imza attı. Yunanistan'ın yaptığı katliamlarla Osmanlı'dan bağımsızlıklarına kavuştuğu günü tebrik eden bir twit attı.

"Yunan Cumhuriyeti halkını ve Hükümetini Ulusal Günleri vesilesiyle kutluyoruz" anlamına gelen "We congratulate the people and the Government of the Hellenic Republic on the occasion of their National Day" paylaşımı yapan T.C. Atina Büyükelçiliği resmi Twitter sayfası çok sayıda tepki aldı.

Yapılan paylaşımın altında tepkilerini dile getiren vatandaşlar şunları yazdı:

"Onlar bizim 19 Mayısımızı 30 Ağustosumuzu kutluyor mu? İstanbul'un İzmir'in işgalden kurtuluşunu kutluyor mu?

Türklere yapılan Mora katliamını mı kutluyorsunuz?!!?

bu nasıl bir aymazlıktır? Bunun bir tık sonrası 'Mora Katliamı' yıldönümünde, elinize sağlık mesajı yayınlamaktır.

İnanılmaz Bu ülke, kimliğini, kişiliğini ruhunu kaybetti. Yeni Osmanlıcı geçinenler, Mora soykırımının tarihe kaydedilmiş en kanlı katliam olduğunu nasıl bilmez. Neyin kutlamasıdır bu.

Atina büyükelçiliği Mora, Navarin, Tripoliçe, Agrinion, İstanköy, Rodos vb katliamları tebrik ediyor. Sadece bir tanesinde 32.000 Türk, kadın çocuk demeden sürek avı yapılır gibi avlanarak katledildi. Yazıklar olsun hepinize...

Ailesi Batı Trakyalı olan biri olarak sizi kınıyorum. Çok yakında yine yeniden onurlu bir dış politika görmek dileğiyle.

Mart 1821'deki Yunan isyanında Mora’da büyük bir Türk soykırımı yapılıp, onbinlerce Türk, kadın ve çocuk ayırt edilmeden katledildi. Mora'da soykırıma uğrayan Mora Türkleri'ni rahmetle anıyorum.

Tarihinde ilk kez Türkiye Resmî olarak Yunan’ların Osmanlı’ya İsyanını kutluyor. Bir Yunan Çanakkale zaferi kutlar mı ? Bir Yunan 30 Ağustos kutlar mı ? Türk Bayrağı paylaşarak? Atalarımızın kemiklerini sızlatıyorsunuz…

Yunan bağımsızlık gününü ve Yunanların bağımsızlıklarını Türklere karşı kazandıklarını unuttunuz sanırım. Tripoliçe'de katledilen binlerce Türk'ün kemiklerini sızlattınız. Bunun ne diplomasiyle ne dostlukla uzaktan yakından ilgisi yok.

Yunanistan'ın bağımsızlığını kutlamak Türkiye'ye mi kaldı. Batı Trakyalı bir Türk olarak size lanet ediyorum. Navarin, Tripoliçe, Girit katliamlarını yapan, Türklüğü Teselya, Girit ve Batı Trakya'dan silen Yunanistan'ı kutlayanlar Türk olamaz.

Her Türk, 1821 Mora Katliamı'nı bilmeli ve anlatmalıdır. "Cumadan pazara kadar hava çığlık sesleriyle doluydu. Bir Yunan 90 kişiyi öldürdüm diye övünüyordu. Mora'daki soykırım ancak öldürecek başka Türk kalmadığında sona erdi!"

Tropoliçe ve Navarin katliamlarinda 100 bin insan katledildi. Şaka değil,iftira değil,işkembeden sallamada değil bunlar gerçek, çocukları ve bebekleri denize atıp bogulmalarini seyretmeler. Kadın,çocuk ve yaşlı demeden 100 bin insan. Balkanlarda 2 milyon insan göç etti malesef."

Kaynak: Milli Gazete