Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri bir araya gelerek  İsrail’in vahşetini kınadı ve ilgili ve yetkililere 9 maddelik bir çağrıda bulundu.

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTP) öncülüğünde bir araya gelen STK’lar, Gazze Şeridi özelinde tüm yaşanan vahşete karşı Türkiye adına atılması gereken adımlar noktasında çağrıda bulundu. Araştırma Kültür Vakfı Konferans Salonu'nda yapılan açıklamaya destek veren 100’ün üstünde sivil toplum kuruluşu taleplerde bulundu. İnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Harun Özçelik, Ankara'dan bir çağrı yaptıklarını, talep metnine imza veren kurumların isimlerini okudu.

ANKARALI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN 9 MADDELİK ÇAĞRI

Kudüs Şurası Genel Sekreteri Mehmet Fatih Serenli ise açıklamalarda bulundu. Serenli, “Sivil toplum kuruluşları olarak devlet ricaline çağrımızdır” başlığıyla hazırlanan metni kamuoyuna duyurdu:

*Türkiye İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olma ayıbından kurtulmalı ve kararını geri çekmelidir.

*Siyonist büyükelçi ve elçilikte çalışan İsrail vatandaşı personelin tamamı ülkemizden kovulmalı ve Türkiye, büyükelçisini İsrail’den geri çağırmalıdır.

*Gerçekleştirilen soykırımdan sorumlu olan İsrailli yetkililer aleyhine uluslararası ceza mahkemesinde dava açılmalı, Türkiye mahkemelerinde ayrıca yargılanmaları sağlanmalıdır.

* Apartheid anlayışa sahip İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmalar feshedilmelidir.

*Gazze'ye insani ve askeri yardımın gönderilmesine ilişkin güvenlik anlaşması behemehal uygulanmalıdır.

* Türkiye'de bulunan bütün yabancı askeri üsler derhal kapatılmalıdır.

Milyon Dolarlık Tren Garının Yağmurda Çatısı Aktı Milyon Dolarlık Tren Garının Yağmurda Çatısı Aktı

*İsrail ordusunda askerlik yapan T.C. vatandaşları hakkında Türk Vatandaşlığı Kanunu 29. Madde gereğince işlem yapılmalı ve vatandaşlıktan çıkartılmalıdır.

*İsrail vatandaşlarına uygulanan Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı kaldırılmalıdır. Filistin halkına Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı verilmelidir.

*Ortaöğretim müfredatına ‘Sömürgecilik Tarihi’ dersi eklenmelidir.

Kaynak: Milli Gazete